Student som tekniker hos ett stor telekombolag!

Om jobbet

Är du student och vill vara med och underhålla en stor central datamiljö hos ett av Sveriges största telekombolag? Har du den tekniska kompetens som eftersöks, ser denna tjänst som långsiktigt och vill delta i företagets storsatsning? Då är tjänsten som tekniker något för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning två studenter till extraarbete som tekniker till deras ICT-center norr om Stockholm. Som tekniker kommer du ingå i ett team av tekniker och installatörer. Du kommer att arbeta när ordinarie personal är frånvarande av exempelvis sjukfrånvaro eller semester. Du kommer därför att arbeta treskift vilket innebär att du kommer hoppa in på både dagspass, kvällspass och nattpass. I början av uppdraget kommer du få gå internutbildningar i diverse system.

Den här tjänsten passar dig som vill utvecklas i datacenter och på sikt eventuellt nischa dig på en specifik miljö eller kanske jobba med labbverksamheten. Här får du chansen att arbeta i ett företag med stark företagskultur och med många kompetenta kollegor som arbetar med morgondagens teknik.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är därför att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund.

Som konsult på Academic Work erbjuds du:
 • Kollektivavtal: Samtliga våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
 • Dedikerad konsultchef: Som anställd på Academic Work får du en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att hjälpa dig utvecklas i din yrkesroll samt säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
Arbetsuppgifter

Som tekniker kommer du arbeta i ett team med tekniker och installatörer. Teamet får in ärenden där installatörer eller tekniker tar action beroende på uppgiftens inriktning.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för ärendehantering
 • Installera OS (Windows, Linux och Unix)
 • Utföra prestandamätningar och optimering av hårdvarumiljöer
 • Ansvara för att ta fram KPI av miljö
 • Titta på kapacitetmiljön
 • Övervaka, analysera och felsöka system för att arbeta proaktivt
 • Agera på larm
 • Dokumentera
Vi söker dig som
 • Är studerande på högskola och har minst tre terminer kvar av din utbildning.
 • Har läst teknisk inriktning på minst gymnasienivå.
 • Stort tekniskt intresse.
 • God datorvana och kunskaper inom Linux, Unix eller Windows-miljö.
 • Har goda kunskaper av både mjuk-och hårdvara.
 • Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift då du kommer använda båda språken i tjänsten.
Då tjänsten är belägen norr om Stockholm är det fördelaktigt att ha körkort då det nattetid inte varken går pendel eller bussar.

Det är meriterande om du tidigare arbetat i en supportroll och innehar nätverkskompetens.

Kompetens inom ITIL är även meriterande för denna tjänst.

Som person är du en lagspelare då du kommer att arbeta tätt tillsammans med andra installatörer och tekniker i team. I tjänsten kommer du att dokumentera samtliga ärenden varför vi ställer höga krav på att du är noggrann. Du är driven och tycker om att ta egna initiativ. Att lösa problem tycker du är roligt då du får chansen att använda din analytiska och kreativa ådra.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.

START: December alt. årsskiftet

OMFATTNING: Extraarbete treskift; dag, kväll och natt

PLATS: Norr om Stockholm

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

51 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Academic Work Fotbollslandslaget - 1# The Office

Dagens talanger är framtidens stjärnor, både på jobbet och på fotbollsplanen. Här tränar U20-landslaget inför VM. På vårt kontor.