Strategisk utvecklare sökes till VA-verksamheten i Tyresö Kommun

Om jobbet

Företagspresentation

Tekniska Kontoret är en attraktiv arbetsplats som präglas av utvecklingsvilja och handlingskraft. Vi är en viktig del i kommunens verksamhet inom vatten och avlopp men som även innefattar avfallshantering, trafik, gata och park samt ansvar för kommunens miljö-, klimat- och naturvårdsarbete som gemensamt ansvarar och verkar för en god och hållbar boendemiljö för Tyresös nu drygt 46 000 invånare. Detta innebär även att vi arbetar med våra medborgare i fokus i en attraktiv boendekommun som ständigt utvecklas. Vi arbetar med medborgarna i fokus. Tyresö är en attraktiv boendekommun som ständigt utvecklas. Projekten är varierande och sträcker sig från omvandling av gamla fritidshusområden till nya småhusområden och större exploateringsprojekt och infrastrukturinvesteringar.

VA-verksamheten ansvarar samtidigt för förnyelse samt för drift och underhåll av våra omfattande anläggningar inom områdena vatten och avlopp. Verksamheten utgör egen avdelning inom tekniska kontoret som berör tekniska anläggningar och tjänster och även består av Gatu- och Park, Trafik- och miljö samt Fastighetsavdelningen. Verksamheten deltar även aktivt i kommunens samhällsplanering och ansvarar för genomförandet av nödvändiga investeringar. Kommunen är även inne i ett stort och långvarigt omvandlingsskede för att förbereda för permanent bebyggelse i kommunens östra delar. Som anställd inom VA-verksamheten så får du en löpande insikt i vårt fackområde och insyn i hur en kommun gradvis utvecklas.

Läs mer på tyreso.se/vatten

Vi söker nu en strategisk utvecklare till Tekniska Kontorets VA-avdelning

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
I din roll ska du främst ingå som kompetens och resurs för att företräda VA-verksamheten i löpande detaljplan- och exploateringsprojekt. Din funktion innebär även att delta i och arbeta med vår förnyelse- och underhållsplanering för alla våra anläggningar. I din roll kommer du även att delta och ansvara för vissa upphandlingar av VA-projekt samt vid behov planera och följa upp genomförandet av projekten. I tjänsten ingår även deltagande i både interna och externa projekt- och nätverksarbeten i samråd med branschorgan och andra organisationer.

Din profil
Vi söker dig som har en gedigen kunskap och erfarenhet inom VA-branschen, gärna med erfarenheter av VA-verksamhet i kommunal tjänst. Dina erfarenheter inom VA innefattar strategiskt arbete med exploateringsprojekt, detaljplaneprocesser och utredningar. Du har intresse av att arbeta strategiskt i en organisation med stor spännvidd av arbetsuppgifter och vill gärna ha helhetssyn över hela samhällsbyggnadsprocessen
Vi tror att du har högskoleutbildning inom vatten- och miljöteknik, VA-teknik eller motsvarande utbildning i kombination med flerårig erfarenhet inom VA. Erfarenhet av verksamhetssystem som VA-banken är meriterande, men inget direkt krav.

B-körkort och god datorvana är ett krav.

Personliga egenskaper:
Du har god samarbetsförmåga, tar initiativ och vill vara en kunskapsresurs för andra. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl på svenska, muntligt likväl som skriftligt. Samspelet med andra aktörer inom och utom kommunen är av största vikt varför det viktigt att du tycker om att arbeta i team och förvaltningsövergripande.

Du är strukturerad och har förmågan och erfarenhet av att planera och leda VA-projekt.
Vi ser att du har ett stort miljö- och samhällsbyggnadsintresse för hållbar utveckling.

Vi erbjuder dig:
En stimulerande arbetsplats med goda kollegor och där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid och som anställd erbjuds du subventionerad friskvård. Vi tillhandahåller även kompletterande VA-utbildning löpande och vid behov.

Tyresö kommun:
Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 15 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Ansök redan idag!

Tyresö Kommun samarbetar med Unik Resurs i denna rekrytering. Ansökningar tas emot löpande via http://cv.unikresurs.se/cv/assignment.jsp?tc=cv&id=4585, dock senast 15 januari. Bifoga där ett cv och kortare brev. Eventuella frågor besvaras av Morgan Sehlberg 070-410 63 93 eller morgan.sehlberg@unikresurs.se.

Välkommen med din ansökan!

Unik Resurs
Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång
Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.
Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!
Jobbfakta
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 jan

Om företaget