Strategisk Inköpare med fokus på IT

JM · Transport & Logistik · 31 dec

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Var med och bygg morgondagens samhällen med JM. Företagets framgång bygger på balans mellan laganda, prestation, trivsel och personlig utveckling. Här är det lätt att bli sedd och uppmärksammad - en kultur som det är lätt att växa i helt enkelt.

Till JM söker vi nu en ambitiös, självständig och analytisk strategisk inköpare med erfarenhet av IT-inköp. Du kommer att tillhöra den centrala inköpsfunktionen och rapportera till kategoriansvarig för indirekta inköp.

Tjänsten innebär att självständigt driva och aktivt arbeta med alla moment av inköpsprocessen. Du kommer att utveckla inköpsstrategier samt upphandla, upprätta, implementera och förvalta ramavtal för hela JM koncernen, främst för kategorier med fokus på IT samt digitala tjänster och produkter. JM har väl fungerande och utarbetade strategier och processer för inköpsfunktionen som är tydligt förankrade i verksamheten.

I rollen ingår att:
  • Analysera olika kategorityper såsom konsulttjänster, infrastrukturtjänster, licenser, hårdvara etc.
  • Stötta interna beställare i framtagandet av kravspecifikationer
  • Representera inköp i alt. leda interna projektgrupper
  • Ta fram förfrågningsunderlag och sammanställa offerter
  • Genomföra förhandlingar
  • Hitta kostnadsbesparande aktiviteter/åtgärder tillsammans med nya och befintliga samarbetspartner
  • Stärka och utveckla leverantörsrelationer
  • Stötta teamets och företagets uppsatta mål för utveckling och KPI:er
Tjänsten är placerad i moderna, trevliga lokaler i Frösunda.

Erfarenhet, utbildning och person

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du tidigare har arbetat i minst två-tre år med strategiskt inköp med tyngdpunkt på IT och digital på ett medelstort eller stort företag.

Du har en yrkesutbildning inom inköp alternativt en akademisk utbildning med inriktning ekonomi/försäljning eller liknande.

I denna roll fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är analytisk och som har ett strategiskt tänk, är noggrann och trivs med att arbeta i ett högt tempo med ambitiösa kollegor i en miljö där framarbetade rutiner och processer efterlevs. Du har en hög social kompetens och är en god förhandlare. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att tala inför grupp och i att hålla presentationer och förhandlingar på chefsnivå.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar JM med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp

Ring Carolina Eskengren, 08-120 50 427

Publicerad

40 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 dec

Om företaget

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 13 miljarder kronor och har cirka 2 200 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Large Cap.