Strategisk inköpare – Project Powertrain Components

Om jobbet

Scania Purchasing ansvarar för inköp av produkter och tjänster till Scanias samtliga enheter i världen. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje. Gruppen Project Powertrain Components ansvarar för inköp av framtidens leverantörsutvecklade artiklar till Scanias drivlina. Då vi står inför många nya spännande projekt söker vi en engagerad medarbetare som är intresserad av affärer, teknik och vill vara med i utvecklingen av framtidens Scania!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Project Sourcing Manager ansvarar du för optimering av teknik, kvalitet, leverans och kostnad för nya komponenter i våra utvecklingsprojekt. Fokus ligger på att utmana och utveckla tekniska lösningar tillsammans med Scania R&D och leverantörer. Du kommer att ansvara för ett av våra mest strategiska segment inom gruppen.

Du har en nyckelroll i våra utvecklingsprojekt och leder diskussionerna med leverantörer från konceptutveckling till implementering i produktion. Dina huvuduppgifter består av att hantera inköpsaktiviteter och kontakter med leverantörer i allt från förfrågan till förhandling, tekniska diskussioner, offertsammanställning, kostnadsanalys, orderläggning samt introduktioner av nya tekniska lösningar. Du jobbar för att hitta den bästa tekniska och kommersiella lösningen för Scania i både förutvecklings- och industrialiseringsprojekt.

Arbetet ger en god möjlighet att arbeta med ny teknik, affärer och människor. Du arbetar tvärfunktionellt tillsammans med representanter från produktutveckling, kvalitet och produktion. Då vi arbetar med en internationell leverantörsbas innebär tjänsten en del resor.

Din profil

Vi söker dig med stort tekniskt och kommersiellt intresse med en förmåga att knyta samman de frågeställningarna. Vidare har du ett antal års erfarenhet från strategiskt inköp, produktutveckling, försäljning eller produktion. Du har troligen examen från universitet/högskola. Erfarenhet från fordonsindustrin är meriterande.

Helhetssyn, struktur, strategisk och analytisk förmåga kombinerat med förmåga att få saker gjorda är egenskaper som är nödvändiga för tjänsten. Du kan obehindrat formulera dig i både tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Vi erbjuder dig

För dig som är ambitiös och går in för att göra en bra prestation öppnar sig en spännande framtid tillsammans med oss. Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete med ett stort utrymme för nya idéer. Vår företagskultur karaktäriseras av öppenhet, mångfald och respekt för individen. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs, och vi investerar därför i utveckling och att ge dem möjligheten att växa tillsammans med oss.

Som anställd hos oss får du även ta del av andra förmåner som exempelvis personalbil till en förmånlig kostnad, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunchförmåner till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm och arbetar i Södertälje finns möjlighet att åka till jobbet med Scanias egen busslinje. Bussen åker från Cityterminalen och Liljeholmen och stannar direkt vid de olika arbetsplatserna i Södertälje.

För ytterligare information

Kontakta gärna Gabrielle Schröder (Purchasing Manager), 08-553 528 45.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Urval och intervjuer görs löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 nov

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.