Strategi och förändringsledare till Skandia

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Skandia arbetar ständigt med att förbättra sin verksamhet och genomgår just nu en kraftig förändringsresa inom ett flertal områden. Vi söker nu en driven strategi och förändringsledare som vill arbeta med högt prioriterade initiativ och som kommer att spela en viktig roll inom strategiska affärs- och IT förändringsprogram. Med dina erfarenheter blir du en viktig kugge när det kommer till att vidareutveckla och vässa Skandias erbjudande och förmåga till förändring.

Som strategi och förändringsledare är din huvudsakliga uppgift att översätta Skandias affärsstrategier till resultat genom att konkretisera och arbeta med de förändringsinsatser som behöver genomföras. Du fungerar som en del av navet i förändringsprocessen där du i ett nära samarbete med chefer i organisationen hjälper Skandia med förflyttning inom både affär och IT. Du kommer att arbeta med flera pågående förändringsprojekt samtidigt vilka innefattar många delar i Skandias affär och IT-landskap.

Dina arbetsuppgifter är en blandning av strategiska och operativa utmaningar med support från mer seniora kollegor vilket ger dig goda möjligheter att vässa dina analytiska och strategiska sidor. Rollen passar dig som trivs i en dynamisk arbetsmiljö med möjlighet att påverka din egen agenda. Då rollen är bred ger den bra förutsättningar för utveckling och vidare karriär inom organisationen.

Tjänsten är placerad på Skandias kontor på Lindhagensgatan i Stockholm och du rapporterar till Chef Förändringsledning.

Erfarenhet, utbildning och person

Vi söker dig som har akademisk utbildning samt några års erfarenhet som konsult alternativt en strategisk roll från annat bank- eller försäkringsbolag. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet från arbete med affärs- och IT-strategiska frågeställningar och initiativ samt god förståelse för strategisk planering och förändringsarbete i komplexa verksamheter.

Ditt arbetssätt kännetecknas av en god förmåga att analysera och angripa problem, du kan strukturera komplexa frågor och uppgifter och är skicklig på att dokumentera och presentera. Du tycker om att arbeta i team, har god social kompetens samt kommunicerar väl i tal och skrift. Du är mycket leveransorienterad och trivs i en roll där du är den exekverande kraften -och sist men inte minst så har du en utpräglad passion för att driva förändringsarbete!

Låter det här som en spännande roll för dig? Kontakta oss så snart som möjligt!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandia med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Rekryteringskonsult Nina Ahlström på 08-120 50 421. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bank, Finans & Försäkring
Underkategori
Analys & Rådgivning

Ring Nina Ahlström, 08-12050421

Publicerad

36 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 nov

Om företaget

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 548 miljarder kronor.
Läs mer på www.skandia.se.