Stockholmshem söker projektchef

Om jobbet

Om tjänsten

Vi söker ytterligare en projektchef till Bygg& Teknik, Ombyggnadsenheten. Som projektchef är du ansvarig för projekt inom ombyggnad, underhåll och lokalanpassningar. Även uppdrag inom LOU och miljö-, energi- och kvalitetsfrågor ingår.
Som projektchef har du ett övergripande ansvar för att driva våra största ombyggnadsprojekt (> 50 msek). Du samordnar och leder planering, projektering och genomförande av ombyggnadsprojekt i Stockholmshems fastighetsbestånd.
Bland arbetsuppgifterna ingår:
 • Projektledning av projekt från idé till förvaltning.
 • Upprätta beslutsunderlag, riskanalyser och målformuleringar i projekt
 • Ansvarig för kvalitetssäkring enligt PBL och egna kvalitetskrav i projekten.
 • Avropa/upphandla varor, byggentreprenader och tjänster och övriga avtal med leverantörer.
 • Planera och genomföra projekt i enlighet med vårt kvalitetsledningssystem, i rätt tid, med avsedd kvalitet och till kostnad som ryms inom budget.
 • Föra Stockholmshems talan vid besiktningar.
 • Delta i utveckling av processer, rutiner och metoder för styrning och uppföljning av avdelningens projekt.
 • Samverka med vår förvaltning i arbetet med att genomföra ombyggnader med fokus på hyresgäst, kostnad, tid och kvalité.
Din profil
 • Du har civilingenjörsexamen från Väg och Vatten, Samhällsbyggnad eller motsvarande.
 • Du har körkort B
 • 7-10 års erfarenhet inom husbyggnadsområdet omfattande projekt, projektering, byggledning, kostnadsstyrning och entreprenadverksamhet.
 • Kunskaper i budgetprocess, kalkylering, arbetsmiljö, teknik kring byggande och installationer, bygglagstiftningen PBL och BBR, upphandling och LOU, entreprenadjuridik och AB samt ABT, samverkansentreprenader och ledarskap.
Du är affärsmässig i dina kontakter, och har en kvalitetsmedvetenhet i det du gör. Du är tydlig i din kommunikation med leverantörer, entreprenörer, kollegor och hyresgäster. Du är självgående, affärsmässig och driver dina processer ansvarsfullt från start till mål.
Du är en kommunikativ och hjälpsam lagspelare som trivs att jobba i projekt.

Vi erbjuder

Hos oss får du vara med och utveckla våra befintliga fastigheter. Vi brinner för att förädla, addera mervärde och jobba med ständiga förbättringar.
Vi erbjuder en spännande tjänst där du får stimulerande utmaningar och möjlighet att arbeta med intressanta ombyggnadsprojekt i Stockholms stad! Det innebär bland annat utbildning och kompetensutveckling inom branschen och företaget. Hos oss trivs man på jobbet; i medarbetarenkäten inom Stockholm stad har vi genomgående höga resultat och särskilt högt inom ledarskap.

Ansökan

I detta uppdrag samarbetar Stockholmshem med Impact Sverige, rekryteringskonsult Ulla Mogard. För mer information om tjänsten ring gärna Ulla Mogard på tele 08-587 117 44. Facklig representant för Vision är Anders Dahlgren tel. 08-508 39 216.

Varmt välkommen med din ansökan!
Jobbfakta

Mejla eller ring Ulla Mogard, 08-587 117 44

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra över 26 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare - lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I över 75 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder - hyresgästerna - och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende - varje dag. Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är drygt 300 personer.