Stabschef till ERTMS

Om jobbet

Vill du vara med och göra morgondagens järnväg i Sverige mer tillgänglig? Gillar du att arbeta med komplexa projekt som på sikt kommer att beröra alla som färdas på järnväg, människor som godstransporter? Helt enkelt - att göra skillnad!
Vi söker nu duktiga och engagerade medarbetare till Projekt ERTMS (European Railway Transport Management System), ett av de mest spännande projekten som finns inom Trafikverket. Projektet, som har ett tidsperspektiv fram till år 2035, har en investeringskostnad på över 30 miljarder kronor vilket innebär att projektet också är ett av de största industriprojekten i landet någonsin.

Vi letar nu efter dig som brinner för att vara en viktig del i att utveckla ett gemensamt datoriserat signalsäkerhetssystem i Europa. Dessutom få vara med på den intressanta resan att modernisera den svenska järnvägen, där det exempelvis finns signalanläggningar som är över 50 år gamla!

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara chef för projektet ERTMS Stab. Som Stabschef hos oss svarar du för ledningen av det interna arbetet inom projektet med fokus på ekonomi och styrning. Du samordnar verksamhetens uppföljning och rapportering för hela projektet samt sammanställer underlag och presentationer. Din roll är viktig för att säkerställa att projektet når sina mål med avseende på tid, kostnad och innehåll.

Funktionerna ekonomi, risk, kvalitet, arbetsmiljö, kris och säkerhet ligger inom ditt ansvarsområde.

Som stabschef har du budgetansvar för projektets interna kostnader. Du ingår i projektets ledningsgrupp och rapporterar till projektchefen. I din enhet har du personalansvar för 4 medarbetare samt att du kommer att arbetsleda ett flertal konsulter.

Läs mer om projektet genom vår hemsida: www.trafikverket.se/ertms

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör eller har motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från arbete i ledande befattning inom stora investeringsprojekt eller större organisation alternativt privat sektor. Du vill utveckla både dig själv och andra samtidigt som du deltar i samhällsutvecklingen. Du har erfarenhet av att leda människor i en roll som chef och/eller ledare samt har medverkat i ledningsgrupp. För att lyckas i rollen vill vi att du har bredd i din kompetens med erfarenhet från flera sakområden utöver ekonomi och styrning.

Meriterande är erfarenhet av verksamhetsstyrning i större organisationer, myndigheter eller företag.

Personliga egenskaper som värderas högt är att du är driven och resultatinriktad, du tycker om ordning och reda. Du har förmåga att arbeta strukturerat med planering, analyser och uppföljning. Eftersom arbetet innehåller många kontakter både inom projektet och i samarbete med andra enheter, är det viktigt att du som ledare har god samarbetsförmåga och är kommunikativt lyhörd och ser relationsbyggande som en naturlig del i ditt ledarskap.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Tester förekommer som en del av denna rekryteringsprocess. Urval planeras till vecka 2 och intervjuer planeras till vecka 4.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-01-08

Upplysningar

Projektchef Anders Åkeson
010-124 3928

ST Airi Larsson
010-123 6243

Saco Christina Mattila
010-123 7068

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103

Saco Håkan Wiss
010-123 7435
Jobbfakta
Kontakt

Ring Anders Åkeson, 010-124 3928

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.