Stabschef ekonomi & IT till omvårdnadsförvaltningen

Om jobbet

Om verksamheten
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorg samt omsorg om personer med funktionsnedsättning och omsätter ca 900 mkr. Verksamheten som upphandlats till ca 70 procent drivs både på entreprenad, i form av intraprenad och i Solna stads regi. Organisatoriskt består omvårdnadsförvaltningen av en förvaltningschef, två staber: ekonomi & IT och kvalitet & upphandling samt två avdelningar: en för egen regi och en för myndighetsutövning.

Arbetsbeskrivning
Omvårdnadsförvaltningens ekonomistab ansvarar för förvaltningens budget och ekonomifrågor, verksamhetsplanering, uppföljning, årsredovisning och fakturahantering. IT-staben ansvarar för systemförvaltning och utveckling av förvaltningens verksamhetssystem samt för utveckling av välfärdstekniken inom vård-och omsorg och samverkar genom att vara en länk mellan förvaltningens verksamheter och staden i IT-relaterade frågor.

I rollen som stabschef kommer du att ansvara för båda dessa staber, en sammanslagning som är ny för organisationen. Ditt ansvar blir att leda och utveckla dessa funktioner samt ha personalansvar för ca 6 medarbetare. För ekonomistaben leder och fördelar du budgetarbetet och verksamhetsplaneringen samt arbetet med prognoser, delårs- och årsbokslut. Du ansvarar även för ekonomistyrning och rapportering av nyckeltal och avvikelseanalys till förvaltningsledningen. Utöver detta har du ett operativt budget- och redovisningsansvar för förvaltningsledningen, vilket kräver att du är en duktig ekonom som har möjlighet att alternera mellan operativt och strategiskt arbete.

Som chef för IT-staben ansvarar du för förvaltningens IT-system och till din hjälp har du en teamledare/systemförvaltare och två systemspecialister. Din uppgift som stabschef blir att tillsammans med teamet leda och utveckla välfärdstekniken inom vård - och omsorg. Det är därför viktigt att Du har förmåga att verka för god samverkan mellan omvårdnadsförvaltningens verksamheter, leverantörer och stadens IT-verksamhet och leda de två staberna för att nå ett givande samarbete som ger synergier i syfte att skapa en effektiv och välfungerande verksamhet och stöd till verksamheterna.

Vem är du?
Till rollen som stabschef söker vi dig som är en duktig ekonom och en trygg ledare. Du har högskoleutbildning inom ekonomi samt flerårig chefserfarenhet. Din kunskap inom redovisning och controlling är gedigen och du har tidigare erfarenhet från att leda systemförvaltning på ett övergripande plan. Vidare är du en avancerad användare i Excel och har generellt goda IT-kunskaper. Erfarenhet av arbete i en politisk organisation är meriterande men inget krav.

Som person söker vi dig som är lyhörd och har ett coachande ledarskap. Du är trygg i dig själv och i din kompetens och du har en egen drivkraft att vilja utveckla och förnya. Vi tror också att du är strukturerad och analytisk samt har en god förmåga att uttrycka dig i skrift och förklara ekonomiska samband på ett pedagogiskt sätt. Vidare är du bekväm i att presentera och tala inför grupper samt förstår vikten av interna och externa nätverk i syfte att utbyta erfarenheter och hålla dig uppdaterad inom dina ansvarsområden.

Du erbjuds
Är du rätt person för oss erbjuds du en utvecklande chefsroll inom en modern, kommunal verksamhet i framkant. Du kommer att leda två duktiga team samt ha ett nära samarbete med verksamhetens chefer. Då rollen är ny har du dessutom goda möjligheter att påverka och utveckla arbetet ytterligare.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Molin på tel.nr 0766-331445 alternativt via mail: sara.molin@jurek.se
Facklig kontaktperson för Vision: Marika Lindhagen, tel 08-746 15 48, alt marika.lindhagen@solna.se.

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdagen är 2016-12-10. Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till Solna stad.

Område:
Solna
Stockholms län
Sverige

Anställning:
Tillsvidareanställning Heltid

Kontakt:
Sara Molin sara.molin@jurek.se
Jobbfakta
Kontakt

Ring Sara Molin, 0766-331445

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 dec

Om företaget

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!