SSAB söker ambitiös junior koncernekonom, Stockholm

SSAB · Ekonomi · 29 jan

Om jobbet

Till vårt huvudkontor söker vi en entusiastisk och dedikerad junior koncernekonom som vill växa med oss. På avdelningen Group Accounting är vi 5 personer som arbetar i en slimmad organisation med hög teamkänsla. Vi söker dig med ett stort redovisningsintresse som kan arbeta självständigt i en bred roll och växa tillsammans med oss. Som junior koncernekonom kommer du att vara en nyckelspelare i vårt redovisningsteam och rapporterar till vår VP & Head of Group Accounting. Vi sitter centralt i Stockholm i ljusa, trevliga lokaler.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som junior koncernekonom
 • Delaktighet i koncernredovisning
 • Delaktighet i månads- kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Delaktighet i budget och prognoser
 • Legal rapportering samt IFRS-rapportering
 • Delaktighet i utveckling av konsolideringssystemet Aaro
 • Utveckling och förbättring av rutiner och processer samt frågor om intern kontroll
 • Stödja organisationen i redovisningsrelaterade frågor, främst IFRS
 • Löpande projekt inom redovisningsavdelningen
Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har två till tre års erfarenhet av redovisning och/eller revision, gärna med erfarenhet från tillverkningsindustri. Du har ett stort intresse för redovisning och är självständig i bokslut och årsredovisningar. Att tidigare ha arbetat i Aaro och/eller SAP är en fördel. Då vi redovisar enligt IFRS är det ett krav att du har en grundläggande förståelse för detta regelverk. Vårt koncern- och arbetsspråk är engelska varpå goda verbala och skriftliga kunskaper är ett krav.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som junior koncernekonom är du prestigelös och kan ta dig an olika typer av arbetsuppgifter inom en redovisningsavdelning med engagemang samt nyfikenhet. Du är självgående i ditt arbete och tycker om att planera din egen arbetsdag. Du är trygg i dig själv och tar gärna på dig nya utmaningar som du inte tidigare har erfarenhet ifrån. Rollen innebär tät kontakt med personer både internt och externt, vilket ställer krav på att du tycker om att kommunicera och att bygga ditt nätverk.

Placeringsort: Stockholm

Om SSAB

SSAB är en världsledande leverantör av höghållfasta stål. SSAB erbjuder produkter utvecklade i nära samarbete med kunderna, för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 45 länder och produktionsanläggningar i Sverige och USA. SSAB är noterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange, Stockholm.

Vad du erbjuds som junior koncernekonom hos SSAB:
 • Möjlighet att lära dig koncernredovisning från grunden tillsammans med ett erfaret team
 • Chansen att utvecklas inom komplexa redovisningsprinciper och IFRS
 • Att tillsammans med koncernteamet utveckla processer kring rapportering och redovisning
 • Bli del av ett internationellt världsledande bolag med stark tradition och historia
I denna rekryteringsprocess samarbetar SSAB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Casper Båge von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Senior Audit Associate, Audit Associate, Audit Associate Assistant, revisorsassistent, Business analyst, analyst, Senior analyst, Sr. Analyst, Controller, Business Controller, Junior controller, Jr. controller, Senior controller, Sr. Controller, Controller manager, Pricing controller, Market controller, Sales controller, Financial controller, Reporting controller, Audit, verksamhetscontroller, analytiker, affärscontroller, kalkylerare, omvärldsbevakning, revisor Group accountant, Group accounting specialist, Group accounting, Accounting specialist, Accountant, Senior accountant, Sr accountant, Accounting manager, Chief accountant, FA&P, Group controller, Senior financial controller, Financial controller, Group finance, CFO, Head of Finance, Financial Manager, koncernredovisare, koncernredovisningsansvarig, koncernredovisningsekonom, koncernredovisningsspecialist, koncernredovisningschef, redovisningschef, redovisningsspecialist, kvalificerad redovisningsekonom, IFRS, K3,
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget