Specialpedagog/speciallärare till grundsärskolan på Stimmets skola

Om jobbet

Stimmets skola är en trivsam skola med rymlig utemiljö. I skolan finns förskoleklass, grundskola åk 1-6, fritidshem och grundsärskola. Grundsärskolan består av en klass som läser utifrån träningskolans kursplan åk 1-6, två grundsärskoleklasser och en TBA-klass. Stimmet skola är centralt belägen nära kommunikationer, natur och idrottshallar. Visionen för Stimmets skola är att alla, elever och personal, ska känna sig trygga och sedda.

Om tjänsten
Vi söker en förskollärare/lärare/specialpedagog som ska vara pedagogiskt ansvarig i vår TBA-klass (tillämpad beteendeanalys). I denna klass går elever med utvecklingsstörning och autism. Eleverna har heldagsundervisning, vilket inebär att de går i skolan mellan 08.00-16.00 varje dag. Eleverna läser både utifrån grundsärskolans och träningsskolans kursplaner. Eleverna är i åldrarna 6-14 år.

I arbetet ingår att planera varje elevs individuella lärande, du ska handleda assistenterna i deras arbete med eleverna men också själv delta aktivt i elevernas undervisning. Vi har extern handledning en gång i veckan, där du tillsammans med assistenterna får stöd och utbildning i arbetet med eleverna. Du ansvarar för kontakten med vårdnadshavare och externa kontakter som finns runt eleverna.

Vi arbetar i team runt våra elever, så all personal har en viktig och ansvarstagande roll. Du deltar och tar en aktiv roll i arbetslagsarbetet samt utvecklar verksamheten tillsammans med övriga lärare och elevassistenter samt skolans övriga personal. Vi satsar på kollegialt lärande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi söker dig som:
  • har förskollärar-, lärar- eller speciallärarexamen,
  • har erfarenhet av utvecklingsstörning och autism,
  • är empatisk och har en ödmjuk inställning till barn med särskilda behov,
  • är lugn och stresstålig,
  • har stort tålamod och
  • har lätt för att samarbeta både med vårdnadshavare och kollegor.
Kunskap och erfarenhet om TBA är meriterande.

Kontaktpersoner
Anna Nyström, biträdande rektor, 08-578 296 96
Marco Suares, tf rektor, 08-578 298 15
Malin Olah, facklig representant, malin.olah@utb.tyreso.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 4 november 2016.
Jobbfakta
Ort
Tyresö
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Förskolelärare
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 nov

Om företaget