Specialist inom reologi med erfarenhet från livsmedelsbranschen

Om jobbet

Har du erfarenhet av reologi från livsmedelsbranschen och lockas av att arbeta med avancerade analysinstrument? I Pertens applikationsteam är det många som stannat länge, vilket en av de nuvarande medarbetare tror beror på de kompetenta och trevliga kollegorna, de varierande utmaningarna och den spännande utvecklingsfas som företaget befinner sig i. Vill du vidareutvecklas i en roll som kombinerar utveckling av applikationer för avancerade analysinstrument med internationella kundsamarbeten är detta rätt möjlighet.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Perten Instruments räkning applikationsspecialist med reologisk inriktning.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Perten Instruments önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Perten Instruments.

Arbetsuppgifter

Som applikationsspecialist inom reologi tillhör du applikationsteamet och är en av två specialiserade på reologi. Du kommer att arbeta med att validera samt kundanpassa applikationer för företagets analysinstrument som används inom livsmedelsindustrin. Gradvis kommer du att kunna ta större ansvar och bli en viktig support mot både intern personal och Pertens kunder. Du förväntas ha goda kunskaper inom reologi och funktionella metoder sedan tidigare för att kunna komma in i rollen på ett bra sätt samtidigt som du kommer ha den andra reologispecialisten samt produktchefen som stöd och bollplank vid introduktionen.

Du kommer till exempel att:
 • Validera och utveckla applikationer för de reologiska instrumenten
 • Tekniskt stöd och rådgivning till kunder gällande nya och befintliga applikationer via mail och telefon
 • Samarbeta med samt instruera en labbassistent i utvecklingsprojekt för olika applikationer
 • Besöka kunder och på plats demonstrera instrument eller installera sålda instrument
Tjänsten innebär en stor möjlighet till en specialistroll i ett familjärt och flexibelt företag. Möjliga framtida utvecklingsvägar inom bolaget kan vara produktspecialist, försäljning eller kanske en internationell karriär inom ägarkoncernen Perkin Elmer. Du kommer in i ett kompetent team som trivs med varandra och vars tekniska kompetens värderas högt i bolaget.

Vi söker dig som

Vi söker dig som..
 • Har några års erfarenhet av produktutveckling eller kvalitetskontroll med reologiska instrument och funktionella metoder inom livsmedelsbranschen
 • Har goda kunskaper i engelska, då kunderna är internationella
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av internationella kontakter
 • Har goda kunskaper i svenska samt kunskaper i andra språk
Som person är du självgående i ditt arbete vilket innebär att du kommer med egna förslag på lösningar innan du ber om hjälp. Vidare har du en mycket god samarbetsförmåga då du kommer in i ett välfungerande team samtidigt som du dagligen samverkar med kunder från olika företag och länder. Du är också en problemlösare då en stor del av arbetet innebär att förstå vilket problem kunden har med sina instrument samt hitta lösningar.

Övrig information
 • Kontaktuppgifter: Selma Sternersson, Staffing & Recruitment Consultant, Selma.sternersson@academicwork.se, 08-522 549 18 samt Freja Birkhammar, Recruitment Consultant, Freja.birkhammar@academicwork.se, 08 56 24 67 35.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Perten Instruments är en del av den internationell koncernen Perkin Elmer med 7 600 anställda i över 150 länder. Perten Instruments är en global ledande leverantör av advancerade analysinstrument för kvalitetkontroll av livsmedel, spannmål, mjöl och foder. På Perten Instruments huvudkontor i Hägersten arbetar ca 70 medarbetare och där finns förutom applikationsteamet bland annat utvecklingsavdelning, serviceteam, marknad samt försäljning. Många trivs på kontoret då det är en god stämning och ett starkt fokus på kunderna och tekniken.