Specialist inom Mark- och Byggfrågor till Vattenfall Eldistribution

Vattenfall · Teknik & Ingenjör · Sista dagen!

Om jobbet

Vattenfall Eldistribution växer och behöver dig!

Vill du vara med och skapa Sveriges ledande elnätsföretag och påverka de byggtekniska delarna i våra projekt? Vi genomför stora investeringar i vårt distributions- och transmissionsnät och behöver därför anställa ett antal engagerade och kompetenta medarbetare, bland annat en specialist inom mark- och byggfrågor med placering i Solna, Trollhättan eller Luleå.

Om tjänsten
Vattenfall Eldistribution AB genomför ett stort antal investerings och reinvesteringsprojekt. Nätteknik har uppdraget är att ta fram tekniska riktlinjer för utformning och se till att anläggningen uppfyller riktlinjer och att funktionalitet beaktas. Gruppen består idag av specialiser med fokus på elkraftteknik. Bygg- och markfrågor utgör en stor och viktig del av projekten, därför söker vi nu en specialist inom bygg- och markfrågor.

Som specialist inom mark- och byggfrågor kommer du att
  • Bidra till kravställning av anläggningsutformning både övergripande och projektspecifikt genom styrande dokument och tekniska riktlinjer.
  • Säkerställa att styrande dokument uppfyller branschens normer och regler.
  • Kvalitetssäkra tekniska specifikationer.
  • Säkerställa kvaliteten på de nya anläggningarna i samverkan med projektledaren.
  • Medverka vid anbudsutvärdering för stora projekt gällande mark- och byggfrågor.
  • Deltagande och remissinstans vid projektbeskrivningar, förstudier m.m
  • Samverka med övriga avdelningar i framförallt investeringsprojekt, men även gällande underhåll- och anläggningsförvaltningsfrågor.
Vi söker dig som
Har relevant ingenjörsutbildning på högskole- eller universitetsnivå eller motsvarande utbildningskompetens. Vi ser gärna att du har mångårig erfarenhet av arbete inom byggbranschen i rollen som projekt- eller entreprenadingenjör, byggledare eller konsult. Du har god insikt i byggbranschens entreprenadformer, normer och regelverk samt arbetsmiljöfrågor. Det är meriterande om du dessutom har god kunskap om elkraftbranschen.

Som person är du strukturerad, lösningsorienterad och trygg i din arbetsroll. Vidare ser vi att du som söker har ett genuint teknikintresse. Du ser samarbete, kommunikation och kundfokus som viktiga framgångsfaktorer. Du är van att agera självständigt och driva problemställningar till en lösning. Vidare har du ett brett kontaktnätverk inom byggbranschen och relaterade konsultverksamhet.

Rollen innefattar att ha kontakt med många interna och externa kontaktytor, därför ser vi att du som söker har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Körkort klass B erfordras.

På Vattenfall Eldistribution erbjuder vi en trevlig arbetsplats med en bra gemenskap där du kommer att känna dig inkluderad. På Vattenfall Eldistribution är vi öppna och generösa med våra kunskaper, insikter och idéer samt ställer upp för varandra. Vi är positiva till att du vill utvecklas och utforska nya områden inom företaget. Vi vill skapa tydlighet genom vår karriärs- och utvecklingsmodell för att du ska känna att du går åt rätt håll. Vi tror också att ett positivt samarbetsklimat inspirerar, utvecklar och inkluderar. Det ger oss energi och får oss alla att prestera och utvecklas. Vi tror även att en bra balans mellan privatliv och arbetsliv är viktigt och skapar harmoni och effektivitet både hemma och på arbetsplatsen.

Mer information
Placeringsort för denna tjänst är flexibel i Solna, Luleå eller Trollhättan.

Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev via länken nedan senast den 24 Oktober 2016. Vi utför löpande urval och intervjuer.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Nätteknik, Viktoria Neimane tel. 0768- 095 844. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Oskar Fors tel. 0702- 409 402.

Fackliga representanter är Eva Jirhem Ledarna, Essi Ransed Akademikerna, Anders Gustafsson Unionen och Erik Wennström SEKO. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag, och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vår organisation
Vattenfall Eldistribution AB är ett bolag inom Vattenfallkoncernen. Vi är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Vårt elnät omfattar cirka 12 000 ledningsmil - ungefär tre varv runt jorden. Vi utvecklar och underhåller vårt elnät genom stora investeringar för en hög leveranssäkerhet och för att möta framtidens krav på ett modernt elnät. Vi är cirka 770 medarbetare som arbetar inom områden som teknik, ekonomi, marknad, IT, miljö med flera. Vi finns på tre orter - Trollhättan, Stockholm och Luleå.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Industri & Anläggning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Elkraft
Kontakt

Ring Viktoria Neimane, 0768- 095 844

Publicerad

26 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget