Socionomer

Sundbybergs stad · Övrigt · 15 nov

Om jobbet

Du vill ge människor en bra vardag. Och ett rikare liv. Precis som vi.

Här inom social och arbetsmarknadsförvaltningen söker vi nu kompetenta och engagerade socionomer till våra arbetsgrupper Barn och ungdom samt familjehemsgruppen.

Vårt mål är att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av ett brukar- och barnperspektiv. Vi ligger i framkant med att arbeta systemiskt i team kring brukarens behov och vi tar tillvara på värdet att ständigt utvecklas i våra yrkesroller. Vi gör varandra skickliga genom att använda oss av varandras kompetenser och synliggör det vi är bra på.

Vi söker dig som är nyfiken och vill utveckla en yrkesroll med det du är utbildad för. Du vill ha kvalitet i arbetet och göra skillnad för dig själv och andra.

Dina arbetsuppgifter som socialsekreterare inom:

Barn och ungdom är att ansvara för att utreda och följa upp beviljade insatser för barn och unga vuxna 0-20 år och deras familjer. ( SoL, LVU)

Familjehemsvården är att följa upp de barn som är placerade inom familjehemsvård samt att arbeta med biologiska föräldrar och övriga nätverket.Familjehemssekreterare på enheten rekryterar, utreder och stöttar familjehemmen. Enheten ansvarar även för ensamkommande flyktingbarn.

Vi erbjuder dig en spännande organisation i utveckling, där du har stor möjlighet att påverka och utvecklas in i framtidens socialtjänst. Inom förvaltningen finns idag ett administrativt stöd och ett utvecklande systemstöd, där vi erbjuder handledning. I vår satsning har vi anställt en verksamhetsjurist och flera administratörer för att underlätta vårt dagliga arbete. Vi har ett yrkesintroduktionsprogram för dig som är helt ny inom myndighetsutövning, men som omfattar alla nyanställda.

Vi erbjuder professionell utveckling, handledning och utbildning inom MI, Signs of Safety och samtal med barn . Sundbyberg stad har infört ett traineeprogram och yrkesintroduktion för socialsekreterare. Sundbybergs stad erbjuder samtliga medarbetare friskvårdsbidrag, möjlighet att omvandla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar samt personalstöd via Mertid AB.

Vi vill att du har socionomexamen, meriterande är att du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom området. Du har god dokumentationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Har du erfarenhet av MI; Signs of safety och datasystemet Treserva så är det meriterande.

Viktigt är att du har personlig mognad och ett professionellt bemötande. Du är ansvarstagande, har en god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du är flexibel, klarar förändringar, är uthållig och stresstålig. Du har ett genuint intresse och engagemang för barn och unga.

Befattningarna är tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 16 november 2016. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Ange namnet på den enhet som du söker tjänst inom. Intervjuer och tillsättningar kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Jobbfakta
Ort
Sundbyberg
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 nov

Om företaget