Socialsekreterare ensamkommande

Om jobbet

Du fokuserar på framtiden. Och är närvarande i nuet. Precis som vi.

Vårt mål inom social- och arbetsmarknadsförvaltningen är att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av brukar- och barnperspektiv.

Här på familjehemsenheten i Sundbyberg arbetar vi med barn i familjehemsvård och handlägger ensamkommande flyktingbarn. Hos oss arbetar socialsekreterare med inriktning som barnhandläggare och familjehemssekreterare vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att följa upp placerade barn samt att rekrytera, utreda och handleda familjehem. Vi har också en specialpedagog samt en tjänst som familjebehandlare på enheten. Här arbetar också de socialsekreterare som handlägger ensamkommande flyktingbarn samt en gruppledare som leder och fördelar arbetet. Enheten leds av enhetschef.

Arbetet med ensamkommande barn är inne i ett spännande utvecklingsskede med många utmaningar då nya lagförändringar ställer nya krav på oss.

Till vår enhet med kompetenta och entusiastiska medarbetare söker vi nu socialsekreterare med inriktning mot ensamkommande barn. Vi har fått en utökning av tjänst samt har ett föräldraledighetsvikariat.

Som socialsekreterare för ensamkommande barn kommer du att möta barn och unga som kommit till Sverige utan sina föräldrar från olika delar av världen.

Dina arbetsuppgifter är i huvudsak att handlägga ärenden och att dokumentera ditt arbete. I arbetet ingår att ha mycket kontakt med flera samarbetspartners såsom god man, personal på boenden, skolpersonal mm och att ofta kommunicera via tolk. En viktig del av arbetet är också att skapa goda och förtroendefulla relationer samt att aktivt samverka både internt och extern.

Vi vill att du har socionomexamen. Erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga. Du har goda kunskaper av gällande lagstiftning inom området. Vi vill att du har en god samarbetsförmåga och har förmåga att arbeta självständigt. Du är ansvarsfull, strukturerad, lojal och har en helhetssyn. Du har även en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en personlig mognad och ett professionellt förhållningssätt. Vi sätter stort värde på personlig lämplighet.

Kunskaper om verksamhetssystemet Treserva är meriterande.

Vi erbjuder dig en kreativ och proaktiv förvaltning med möjlighet till professionell utveckling och utbildningar. Från hösten 2016 införs ett traineeprogram för socionomstuderande och införandet av en yrkesintroduktion påbörjas. Vi är måna om att vara en viktig länk mellan socialhögskolan och yrkeslivet och erbjuder en god introduktion till socialsekreteraryrket.

Sundbybergs stad erbjuder friskvårdsbidrag, personalstödstjänst och möjligheten att växla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar. Vi har extern handledning.

Befattningarna är en tillsvidareanställning på heltid samt ett vikariat på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast 31 Oktober 2016. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Rekryteringsprocessen fortgår löpande och intervjuer kan ske under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!
Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Jobbfakta
Ort
Sundbyberg
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Publicerad

35 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget