Socialsekreterare barnskyddsteam vikariat

Om jobbet

Du vågar prova nytt. Och lär av erfarenheter. Precis som vi.

Här på enheten för barnskydd och sociala insatsgrupper i Sundbyberg arbetar vi med högrisk- och placeringsnära ärenden. Vi erbjuder en insats där vi tillsammans med föräldrar, barn/unga, privat- och professionellt nätverk undersöker möjligheterna för barn/unga att kunna bo hemma eller inom sitt privata nätverk under trygga former. Vi arbetar utifrån Signs of Safety. I arbetet ingår att ha täta nätverksmöten samt stöd och kontroll.

Inom enheten arbetar vi i team som består av en socialsekreterare som har ansvar för myndighetsutövningen och en familjebehandlare som har ansvar för processen i ärendet. Enheten leds av enhetschef. Till enheten tillhör också sociala insatsgrupper som består av en ungdomskoordinator och en familjebehandlare. På enheten arbetar även en hemterapeut som stöttar våra familjer vid behov.

Till vår enhet med kompetenta och entusiastiska medarbetare söker vi nu en vikarierande socialsekreterare då en kollega ska vara föräldraledig.

Vårt mål inom social- och arbetsmarknadsförvaltningen är att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av brukar- och barnperspektiv.

Dina arbetsuppgifter som socialsekreterare på enheten för barnskydd är att ha det huvudsakliga ansvaret för myndighetsutövning, dokumentation och att följa upp insatser enligt SoL och LVU. Grunden är dock ett teamarbete med gemensamt ansvar för att driva arbetet framåt.

Vi vill att du har socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn- och ungdom. Vi vill at du har en god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du är ansvarsfull, strukturerad, lojal och har en helthetssyn. Du har även en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en personlig mognad och ett professionellt förhållningssätt. Då vårt arbete bygger på förhållningssättet Signs of Safety utgår vi ifrån att du har goda kunskaper och erfarenhet av SoS. Vi ser gärna att du har kunskap om samtal med barn. Vi sätter stort värde på personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig en kreativ och proaktiv förvaltning med möjlighet till professionell utveckling och utbildningar. Från hösten 2016 införs ett traineeprogram för socionomstuderande och införande av en yrkesintrodution påbörjas. Vi är måna om att vara en viktig länk mellan socialhögskolan och yrkeslivet och erbjuder en god introduktion till socialsekreteraryrket.

Sundbybergs stad erbjuder friskvårdsbidrag och personalstödstjänst. Vi har extern handledning i metod och process.

Befattningen är ett vikariat på heltid tom 2017-12-31. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 15 december 2016. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Rekryteringsprocessen fortgår löpande och intervjuer kan ske under ansökningstiden.
Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Jobbfakta
Publicerad

24 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget


Hitta hit

Sundbyberg Visa på karta

Visa var