Social media ansvarig/ Skribent - Beijer huvudkontor

Om jobbet

Beijer Byggmaterial består av 72 filialer från Malmö till Kiruna med ett Huvudkontor i Stockholm för att supportera & stötta våra filialers utveckling och framgång. Sen 1915 har vi framgångsrikt tagit position på den svenska marknaden och vi är mer på tårna än någonsin. Marknaden är tufft konkurrensutsatt vilket ställer krav på oss som anställda. Men något saknas, och vi vet att dig vi söker sitter inne på den kompetens inom social media som vi behöver för denna nya roll. Läs mer eller hör av dig till oss för frågor eller funderingar kring tjänsten. Om allt känns glasklart- välj ansök och skicka in CV och personligt brev idag. Planerat startdatum februari 2017.

Bakgrund:

Marknadsavdelningen ansvarar för att utveckla marknadsföringen och tillsammans med bland annat inköp, sälj och filial driva och förbättra Beijers marknadsprofil. Det är ett angenämt gäng som arbetar med eget ansvar inom respektive marknadsområde. Närheten till daglig dialog mellan rollerna är definitiv och teamtänket ett måste. Teamet består idag av: Marknadschef, E-handelsansvarig, Kommunikationsansvarig, Webbplats ansvarig och Marknadskoordinator/ orginalare.

Rollbeskrivning:

I rollen är ditt främsta fokus texttillverkning och social media. Som en del av marknadsavdelningen stöttar du inom marknadskampanjer, e-handel och internkommunikation. Du kommer bryta ny mark och inneha fullt ansvar i att skapa, sätta och driva Beijers strategi inom social media.
 • Ansvara för arbetet med social media kanaler och framtagning av text och idé för social media, proaktivt och löpande dagliga insatser
 • Textproduktion för: nyhetsbrev centralt och lokala event och sponsring, digitala kampanjer och tjänster, Employer Branding, DR, print, broschyrer, kataloger, rapporter, kundklubb mm
 • Agera bollplank för lokal marknadsföring och PR
 • Stötta mot inköp/ kategori, produkt och är delaktig i att sätta marknadsåret tillsammans med Marknadskoordinator.
För att lämpa sig väl i denna roll tror vi att du sitter inne på en stor slev av energi, operativt tänk och driv. Du bär på en nyfikenhet och vilja att tänka i nya banor, med förmågan att få med andra. Du är ett stabilt bollplank och mån om en god kvalité på slutprodukten. Rollen är utformad för dig som vågar tänka om för att hitta nya och mer effektiva lösningar inom ditt område. Som en del av huvudkontoret har du inga problem att agera prestigelöst och supportativt.

Kvalifikationer:
 • Erfarenhet av copyarbete från byråsidan alternativt köparsidan för marknadskampanjer och e-handel
 • Gedigen erfarenhet av att producera innehåll för social media och rörlig media
 • Erfarenhet av att ha jobbat med både B2B och B2C
 • Erfarenhet av kedjespecifikt marknadsarbete
 • Erfarenhet av att ha skrivit inom event och sponsring, digitala kampanjer och tjänster, nyhetsbrev, Employer Branding, DR, längre broschyrtexter, kataloger, rapporter kundklubbar, kataloger eller liknande
 • Erfarenhet av att ha jobbat mot inköpsavdelning/ kategori och produktansvariga
 • Kunskaper i Apsis är meriterande
Jobbfakta
Kontakt

Ring Klara Eriksson, 075 241 2157

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 jan

Om företaget

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja. Vi har över 70 byggbutiker jämnt utspridda över vårt avlånga land fullproppade med pålitligt byggmaterial och rejäla verktyg åt både byggfirmor och hemmasnickare. Vi omsätter ca 5 miljarder SEK och har ca 1350 anställda omräknat till heltidsanställdaBeijer ingår i koncernen Wolseley, som är den ledande leverantören av byggnadsmaterial och byggtjänster i Europa och Nordamerika. Wolseley är världens främste distributör av värme och VVS-produkter. Wolseley har en försäljning på nästan 150 miljarder kronor och ca 39 000 anställda och 4400 anläggningar i 25 länder, bolaget finns noterat på London Stock Exchange.