Smittskyddsläkare/avdelningschef till Smittskydd Stockholm

Om jobbet

Smittskyddsläkaren är en myndighet med ansvar att planera, organisera och leda smittskyddet inom landstingsområdet genom att fortlöpande följa smittskyddsläget och verka för att förebyggande åtgärder vidtas. Stor vikt läggs på stöd till och samverkan med hälso- och sjukvården, kommunala nämnder och andra i deras smittskyddsarbete liksom på utåtriktad verksamhet i ett brett kontaktnät med flertalet samhällsfunktioner, inkluderande allmänhet och media. Smittskydd Stockholm är Sveriges största smittskyddsenhet med ca 30 medarbetare, vilka tillsammans har en bred medicinsk, epidemiologisk, juridisk och beteendevetenskaplig kompetens inom smittskyddsområdet. Avdelningen Smittskydd Stockholm är uppdelad i två enheter om vardera ca 15 personer.

Nuvarande smittskyddsläkare, tillika avdelningschef, går till annat uppdrag under våren 2017 och vi söker nu en ersättare.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill leda smittskyddsarbetet i Stockholm. Som avdelningschef ska du styra, leda, fördela och följa upp arbetet mot uppsatta mål tillsammans med de två enhetscheferna. Du har ansvar för att lagar, policys och riktlinjer följs och för att skapa förutsättningar för att Smittskydd Stockholm är en attraktiv arbetsplats. Du leder det strategiska arbetet och är myndighetens ansikte utåt i media.

Kvalifikationer
  • Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom infektionssjukdomar eller klinisk mikrobiologi (bakteriologi/virologi) och med flerårig erfarenhet av specialistområdet.
  • Intresse, kunskap och tidigare praktisk erfarenhet inom smittskydd, infektionsepidemiologi eller folkhälsoarbete är en merit.
  • Du har tidigare chefserfarenhet och är en tydlig ledare.
  • Du är en god ledare som motiverar, stödjer och utvecklar dina medarbetare.
  • Du är strategisk och arbetar i nätverk.
  • Du ser fördelarna med att leda ett team med olika yrkeskategorier och ser vikten av allas uppgift och kompetens.
Personliga egenskaper
Vi söker en person som har mycket god kommunikativ förmåga både på svenska och engelska och är som är förtroendeingivande. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor och skapar bra förutsättningar för god arbetsmiljö och arbetsglädje.

Information om tjänsten lämnas av
Barbro Naroskyin tel: 08-123 131 04

Fackliga företrädare
Vision Tommy Mäntynen
tel:08-123 190 73
Vårdförbundet Birgitta Cornelius
tel:08-123 136 12
SACO Solveig Danielsson Ekbom
tel:08-123 143 04

Övrig information
Hälso- och sjukvårdsförvaltningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som strävar efter att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Beslut om tillsättning av denna tjänst fattas av hälso- och sjukvårdsnämnden. Anställningsform: Tillsvidare

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark, part of Adecco-group. Vi tar därför endast emot ansökningar via denna länk. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Sista ansökningsdatum är 2016-11-04

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholms läns landsting ansvarar för att länets invånare erbjuds en god hälso- och sjukvård. Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar med fokus på bland annat stärkt valfrihet för patienterna och ökad mångfald bland vårdleverantörerna. Utifrån befolkningens behov beslutar förvaltningen om hälso- och sjukvårdsuppdrag, sluter avtal med vårdleverantörer och följer upp vårdens kvalitet och resultat. Förvaltningen har en budget på drygt 51 miljarder kronor.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Underkategori
Läkare

Ring Annika Vermunt, 08-598 981 81

Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 nov

Om företaget