SKF söker en Applikationsingenjör till Stockholm

Om jobbet

Vill du arbeta nära tekniken och i ett välkänt internationellt företag som betonar kvalitet och erfarenhet? Gillar du affärer och utmaningar? Då ska du söka tjänsten och bidra till vår fortsatta utveckling.

Till en av våra arbetsplatser i Stockholm/Spånga, Linköping eller Limmared söker vi nu en Applikationsingenjör inom smörjsystem där våra kunder finns inom alla branscher från gruvindustri, stålverk, läkemedel och livsmedelsindustri till fordonsindustrin. I nära arbete med våra säljare kommer du att dimensionera smörjsystem, framställa dokumentation och vara kontaktytan gentemot våra säljare. Du är en viktig del i arbetet att söka svar på tekniska frågor från våra kunder gällande våra komponenter och system.

Hur ser din arbetsdag ut?


Du kommer att vara en aktiv medlem med ansvar för de tekniska frågorna i kundteamet där du arbetar nära kundens teknikavdelning för att förstå deras behov bäst. Arbetet innebär att utveckla kundanpassade lösningar där du ritar, bereder och dokumenterar lösningar för kund.

Vi har ett europeiskt applikationsingenjörsteam som du kommer att samarbeta med samt upprätthålla ett tätt samarbete med vår egen tillverkning och våra hopsättningsenheter i Sverige.

Vem trivs här?

Vi söker en person som tar förs sig och motiveras av att skapa och vårda goda relationer och ge bra service.

Du är strukturerad och noggrann i ditt arbete och har ett stor driv och en ambition att utveckla både dig själv samt den verksamhet du kommer att ansvara för. Du är ansvarsfull, lojal och lyhörd och kan hantera parallella projekt.

Som vår applikationsingenjör så arbetar du nära både säljare och våra kunder. Du har en viktig roll med att tillföra dina tekniska kunskaper och stimuleras av att diskutera tekniska lösningar med våra säljare, montörer och kunderna.

Vi ser gärna att du har en ingenjörsutbildning eller motsvarande men det är ditt tekniska intresse och dina relevanta kunskaper som betyder mest. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och känner till våra produkter.

Har du arbetat med hydrauliska,-och eller smörjsystem är det ett plus men inget krav.

Du kommer att arbeta i AutoCad så vi ser att du har god erfarenhet av ritprogram. Vi jobbar också med MS office, Solid, Works, Adobe Acrobat Pro och Adobe In Design som är meriterande. Kunskaper i affärssystemet Jeeves är meriterande men inget krav.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska språket , både i tal och skrift.

Är du intresserad?

Då ska du ansöka med ditt CV samt personligt brev på svenska, senast den 23/12 . Vid frågor kontaktar du rekryteringskonsult Sabina Sjögren sabina.sjogren@badenochandclark.se Alt. 08-598 980 20.

Du kanske känner till SKF som en av världens ledande leverantörer av produkter och lösningar inom rullningslagerbranschen. Vi är dessutom en av de ledande aktörerna inom tätningar, mekatronik, smörjsystem samt service som omfattar tjänster såsom teknisk support, underhållsservice, tillståndsövervakning och utbildning. Tack vare den kompetens och de färdigheter som våra cirka 40 000 anställda besitter kan vi fullfölja vårt mål att skapa intelligenta, hållbara och innovativa kundlösningar. SKF är ett verkligt globalt företag som finns i över 130 länder och betjänar industrier och kunder inom ett stort antal branscher världen över.

Lubrication Business Unit är en global affärsenhet inom smörjsystem. För att stärka vårt team Engineering & Design i Sverige söker vi nu en applikationsingenjör.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Ring Sabina Sjögren, 08-587 512 77

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 dec

Om företaget