Självgående Servicetekniker till Djurgårdens nyaste attraktion - Vikingaliv

Om jobbet

Är du en ansvarsfull person som har arbetat med service inom processindustrin eller upplevelseindustrin som nu är på jakt efter nästa utmaning? Trivs du i en kreativ miljö där du får arbeta nära både kollegor och besökare? Vill du bli en del av Djurgårdens nyaste turistattraktion? Se då hit! Vikingaliv för vikingatiden tillbaka till Stockholm och erbjuder en exklusiv inblick i vikingarnas liv så som det kunde se ut under deras livstid. Som servicetekniker kommer du ha en viktig roll i att attraktionens tekniska delar flyter på felfritt för besökarna. Du ses som en nyckelperson i Vikingalivs framgång och kommer ha stor påverkan på organisationens framtid och vara med i ledningsgruppen. Sök tjänsten nu då det är tillträde omgående!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Vikingalivs räkning en servicetekniker till sina nya lokaler på Djurgården. Målet med Vikingaliv är att bli en ny, spännande och intressant besöksattraktion i Stockholm. Då kommer både stockholmare och turister få möjligheten att uppleva en av de mest fängslande perioderna i Sveriges historia vikingatiden. I april 2017 öppnar dörrarna.

Innan dess är det dock mycket arbete kvar att göra, därav behovet av en servicetekniker. I rollen blir du en del av tajt team på 8 personer som utgör stommen av Vikingaliv. Du kommer vara ansvarig för servicen av Vikingalivs attraktion men även servicen av de andra tekniska områdena i lokalerna. Du kommer få möjlighet att växa i en ansvarsfull roll med målet att ge besökarna en så givande upplevelse som möjligt.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vikingalivs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Vikingaliv.

Arbetsuppgifter

Som servicetekniker kommer du primärt arbeta med servicen av Vikningalivs attraktion och tillhörande teknik. Attraktionen kommer vara åkvagnar som är kopplade till en magnetslinga i golvet som tar besökarna runt om i lokalerna. Vagnarna är kopplade till ett styrsystem som även är synkat med scenografin i lokalerna (ljus, ljud, bilder etc.). Du förväntas kunna reparera och serva både attraktionen och tillhörande system, dock behöver du inte ha arbetat med liknande attraktioner utan du kommer kunna klara av detta med erfarenhet från processindustrin eller liknande. Utöver detta kommer du till exempel att:
 • Uppdatera och korrigera styrsystemet för åkvagnarna
 • Arbeta nära designers och konstnärer med att synka scenstyrsystemet så rätt ljud och ljus slås på vid rätt tid under attraktionens gång.
 • Drifta fastighetens teknik, exempelvis VVS, IT och el.
 • Arbetsleda och delegera ansvar till andra tekniker som kommer tas in vid behov.
 • Serva annan interaktionsteknik vid utställningen, bland annat Ipads och tillhörande informationsteknik.
 • Vara en del av Vikingalivs ledningsgrupp.
I lokalerna finns det en verkstad där vagnarna kan servas. Du är ansvarig för kontakten med leverantören av åkvagnarna som kommer utbilda dig och finnas tillgängliga för frågor. Utbildningen startar i mitten av januari så det är viktigt att du kan vara på plats då. Vikingaliv kommer ge dig mycket frihet i tjänsten då de har fullt förtroende för att du kommer hitta de bästa lösningarna. De vill ge dig möjlighet och verktyg att växa i rollen så att du tillsammans med företaget kan ge besökarna en upplevelse för livet.

Vi söker dig som
 • Har arbetat med styrsystem eller processystem sedan tidigare. Gärna från processindustrin, eller ännu bättre, från upplevelseindustrin.
 • Har ett starkt tekniskt intresse.
 • Har ett bra kundbemötande och förstår att vi gör detta för besökarna.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Det är meriterande om du
 • Har arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan tidigare.
 • Har arbetat med service av IT, fastighetsteknik eller teknik kopplat till scenografi.
 • Förstår IT-system och kan vara koordinator för löpande drift av interna administrativa system
Som person är du beslutsam och problemlösande. I ditt dagliga arbete kommer du möta problem av både stor och liten karaktär och då är det viktigt att du snabbt kan få till en fungerande lösning. Du ska vara orädd och sätta tilltro till din egen förmåga. Emellanåt kan det dyka upp flera problem på en gång och då ska du hålla dig lugn och fokusera på en sak i taget. Det är även av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga och att du är duktig på att delegera ansvar till dina kollegor. Då du har en nyckelfunktion i organisationen ska du vara en förebild för dina kollegor genom tydlig kommunikation och ett stort fokus på besökarna.

Övrig information
 • Start: Snarast, men helst senast den 16 januari
 • Omfattning: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
 • Arbetstider: Schemalagt, helg- och jourarbete förekommer
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stockholm, Djurgården
 • Kontaktperson: Rekryteringskonsult Tim Knutsson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

22 jan

Om företaget

Vikingaliv är ett företag som vilar på historiska fakta kombinerat med de allra senaste rönen om vikingarnas historia. Fakta som förmedlas pedagogiskt, lekfullt och interaktivt. Vikingaliv bjuder på illusioner, fantasi och spännande berättelser. Lär känna våra vikingar. Följ med dem på den dramatiska resan som startar april 2017.