Självgående löneadministratör till Opcon för långsiktig tjänst

Om jobbet

Som löneadministratör hos Opcon erbjuds du en ansvarsfull och självständig roll där du arbetar med det löpande lönearbetet och samtidigt får bidra till processförbättringar och driva lönearbetet framåt!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Opcons räkning en löneadministratör med ansvar för hela löneprocessen. Du har en specialistroll på företaget och tillhör ekonomiavdelningen där du ensam ansvarar för och hanterar löneprocessen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Opcons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Opcon. Intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som löneadministratör kommer du ansvara för hela löneprocessen hos Opcon, från ax till limpa. Efter varje månads lönekörning är du även ansvarig för att göra avstämningar och upprätta skattedeklarationer samt att ta fram annan statistik som görs månadsvis. Vidare hanterar du reseräkningar, semesterskuldsberäkningar, pensions- och avtalsfrågor och övrigt förekommande arbetsuppgifter inom lönearbete. Utöver löneansvar hanterar du även HR administration vid exempelvis nyanställningar och avslut. I din roll ingår även att hantera inkommande leverantörsfakturor och säkerställa att de konteras och bokas enligt rutin.

Du kommer till exempel att:
 • Hantera och ansvara för hela löneprocessen. De lönesystem du arbetar i är Monitor och Agda
 • Upprätta och uppdatera lönerutiner och processer samt säkerställa att korrekt löneunderlag inkommer i tid
 • Hantera administration vid nyanställningar/avslut, såsom upprättande av anställningsavtal
 • Hantera löpande ekonomiarbete såsom fakturahantering för inkommande fakturor
 • Vara behjälplig mot övriga medarbetare i lönefrågor, systemfrågor, avtalsfrågor mm.
Du kommer tillhöra ekonomiavdelningen som utöver dig består av en redovisningsekonom samt ekonomichef. Detta innebär att ni är specialister i respektive roll och du förväntas därmed självständigt driva lönearbetet.

Tjänsten passar dig som tidigare arbetat med löneadministration och har goda kunskaper inom området. Du trivs i en självgående roll där du får ansvar under frihet och får möjligheter att växa tillsammans med företaget!

Vi söker dig som
 • Har god erfarenhet av löneadministration vilket innebär att du är självgående i dina arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du arbetat ett par år inom löneadministration men dina faktiska kunskaper är det som väger tyngst.
 • Har goda kunskaper i svenska då arbetet innebär många interna kontaktytor
Det är meriterande om du har en utbildning inom löneadministration men har du erfarenhet är detta inget krav. Det viktiga är hur dina kunskaper bidrar till att du kan arbeta självgående inom lön.

Som person är du självgående och du löser de problem du ställs inför. Du arbetar strukturerat och planerar ditt arbete utifrån deadlines. Vidare har du skinn på näsan och förmågan att agera kravställande när så krävs.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Nacka
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Nacka
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Löner & Förmåner
Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 jan

Om företaget

Opcon Energy System AB med ursprunget från Svenska Rotor Maskiner (SRM), är ett teknologi- och utvecklings bolag vars syfte, och ansvar, är att ta fram bästa möjliga teknologi, för energieffektivisering, en bättre miljö och ett hållbarare samhälle. Bolaget fokuserar på Skruvkompressorteknologi och termisk systemteknologi.

Kontoret är beläget i Nacka med närhet till kommunikationsmöjligheter via Saltsjöbanan och bussar. Det finns även parkeringsmöjligheter för den som tar bilen.