Service Area Manager (IT) till stort internationellt bolag

SW · Data & IT · 12 dec

Om jobbet

Vi söker för kunds räkning en Service Area Manager, SAM. Vår kund är ett stort internationellt bolag som är ledande inom sin nisch. Tjänsten är en rekrytering och du anställs av vår kund med stationering i centrala Stockholm.

Är du en person som skapar förtroende och inspirerar till utveckling? Vår kund söker dig som vill vara med och driva digitaliseringen av vår kunds arbetssätt och bygga Sveriges bästa IT-organisation!

I rollen som SAM kommer du ha både ett strategiskt såväl som taktiskt och operativt ansvar för att utveckla affärsområdenas möjligheter att digitalisera och nyttja rätt IT-tillämpningar på bästa sätt. Du arbetar internt i Sverige men har många kontaktytor i ett globalt nätverk. Du får möjligheten att skapa IT i framkant genom att bidra med din kunskap, identifiera förbättringsområden och skräddarsy effektiva lösningar enligt affärsområdets unika behov. Med din kännedom om branschen kommer du att hjälpa interna beställare, agera kravställare och vara en operativ drivkraft i den digitala innovationen hos vår kund.

Arbetsuppgifter
Inom ramen för rollen kommer du att:
  • Vara affärsområdets samarbetspartner och länken mellan affärsområde och IT
  • Vara affärsområdets speaking partner inför utvecklingsinsatser och inom IT-frågor
  • Hjälpa beställare inom organisationen med kravställning gentemot interna IT-organisationen och externa leverantörer
  • Sätta dig in i affärsområdet processer för att skapa mervärde i IT-leveranser
  • Ansvara för att tillsammans med affärsområdet ta fram utvecklingsbudget och härmed skapa utrymme för att initiativ löpande kan prioriteras och genomföras inom årsplan
  • Inneha roller inom projekt och aktiviteter för att säkerställa leveransers kvalitetsaspekter och effektmål
  • Arbeta globalt med gemensamma samarbeten inom vår kunds organisation och identifiera vilka lösningar de kan ta hem till den svenska organisation samt realisera dessa initiativ i praktiken
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gedigen bakgrund inom IT och minst 5 års erfarenhet av affärsutveckling, projektledning och/eller tjänsteleverans i en större organisation, gärna internationell, samt relevant högskole- eller universitetsutbildning inom IT eller management. Du har en bred erfarenhet av processoptimering, governance, avtal samt budgetering. Framförallt kan du förstå processen både ur ett IT- och verksamhetsperspektiv och se sammanhang däremellan samt har erfarenhet av IT som tjänst.

Som person är du en sann relationsbyggare som trivs med att ha många kontaktytor och har lätt för att skapa tillit och förtroende. Du gillar att förstå nyttjandepotentialen av ny teknik. Du är en naturlig lagspelare som drivs av att åstadkomma resultat tillsammans med ditt team men har även motivation och förmåga att driva igenom utvecklingsprojekt på egen hand. Det är även viktigt att du är en god kommunikatör med hög integritet och har förmågan att på ett klart, tydligt och metodiskt sätt arbeta fram resultat.

Övrigt
Ovanstående tjänst är en rekrytering med anställning hos vår kund. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakt ansvarig rekryteringskonsult Markus Öhman, 070-471 02 43.

Sökord: BRM, Business Relations Manager, Digitalisering, Governance, SAM, Change Management, Business Change Manager
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Data & IT
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

SW IT är specialister på rekrytering och konsultverksamhet inom IT. Vår erfarenhet av rekrytering i kombination med spetskompetens inom IT säkerställer att vi kan göra rätt matchningar som både på kort och lång sikt skapar meningsfulla relationer och ger bestående resultat för alla inblandade parter.