Senior utvecklare till IoT plattform

SCANIA CV AB · Teknik & Ingenjör · Sista dagen!

Om jobbet

Inom Connected Services utvecklar vi tjänster för över 200 000 uppkopplade fordon och antalet enheter ökar konstant. Tjänsterna stäcker sig från Fleet Managment-lösningar till verkstadsstöd för flexibelt underhåll med mera.
Inom gruppen "Configuration and Troubleshooting" arbetar vi med konfigurering och felsökning av tjänsterna och enheterna.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en senior utvecklare som känner sig bekväm att arbeta både med back-end och front-end.

Du ingår i ett team som ska utveckla en plattform för felsökning av de uppkopplade tjänsterna och enheterna. Då arbetet är inne i en ombyggnadsfas kommer du kunna påverka produkten och dess arkitektur för att lätt kunna vidareutveckla denna IoT-plattform.

Plattformen som byggs ska kunna kommunicera med många olika applikationer, lokaliserade både i fordonet och på servrar. Det innebär att du arbetar tvärfunktionellt med många olika team inom avdelningen och andra enheter inom Scania.

Teamet arbetar agilt och med koncept som ”Continuous delivery” där alla team är sammansatta utifrån ett DevOps tänk. Detta skapar en organisation där du som medarbetare får ta mycket eget ansvar och uppmuntras tänka kreativt.

Din profil

Vi tror att du är civilingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet, med goda kunskaper inom programmering. Erfarenhet inom C# .Net är en fördel. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person har du engagemang och driv, du vill leverera, förenkla samt förbättra systemet. Du är strukturerad, tar ett stort eget ansvar och är en lagspelare som vill utvecklas med andra.

För mer information

Kontakta gärna Karin Avatare, gruppchef, 08-553 822 02.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Din ansökan ska bestå av ett personligt brev, cv och relevanta betyg/intyg.

Urval sker löpande under ansökningstiden.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Civilingenjör
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.