Senior redovisningskonsult med teamleadansvar

Academic Work · Ekonomi · 12 dec

Om jobbet

Vill du jobba som redovisningskonsult på en av Stockholms ledande ekonomibyråer för ägarledda företag? Har du erfarenhet av redovisning och känner dig redo för att inta en ansvarsfull roll med teamleadansvar? Ta chansen och sök tjänsten till Brain Accounting redan idag. Urval sker löpande!

Information om uppdraget

Som senior redovisningskonsult på Brain Accounting kommer du att bli en av dina kunders viktigaste tillgångar och en tydlig nyckelperson i deras fortsatta framgång. Du kommer att arbeta mycket brett och ta ett totalansvar för dina kunders ekonomi, gällande t.ex. redovisning, analys, ekonomisk styrning, lönsamhetsarbete, IFRS och mycket mer.

Brain Accounting har funnits i 12 år och är idag en av Stockholms ledande ekonomibyråer för ägarledda företag. Man är noga med att bara ha den mest kompetenta personalen och fokuserar mycket på trivsel och sammanhållning på jobbet. Hos Brain Accounting kommer du att märkas!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Brain Accountings önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha det kommersiella helhetsansvaret för några av Brain Accountings medelstora kunder (ca. 10-100 mkr), där du arbetar med rapportering, bokslut och analys. Vidare är du deras bollplank i frågor gällande budgetarbete, lönsamhet, verksamhetsstyrning/-uppföljning och analyser. Du arbetar direkt mot kundens VD eller CFO och blir på så sätt en viktig del i ledningsarbetet och är med och sätter struktur. Brain Accounting arbetar ofta mot spännande entreprenadföretag där tempot är högt och redovisningen till viss del ofta är projektbaserad. Då du ibland är med och startar upp samarbetet med nya kunder kommer du att förhandla, prata avtal och lägga offerter.

Som konsult kommer du bäst till din rätt om du är relationsbyggande, socialt lagd, tycker det är kul att ha många kontaktytor och trivs på en arbetsplats med högt tempo. Du har hela tiden koll på dina egna siffror, din lönsamhet och din debitering och får genom detta ett naturligt stort inflytande över ditt eget arbete och din roll. Det händer också att du arbetar ute hos en kund som interim Controller eller CFO.

I rollen kommer du dessutom att vara teamleader för två-tre mindre erfarna konsulter som också arbetar tillsammans med dig på dina kunder, en rolig roll där du coachar dem, stöttar och ser till att de ständigt växer i sina roller och sina ansvar. Din roll är placerad på Brain Accountings enhet specialiserad på ideella organisationer och stiftelser där du delar ansvaret med en annan teamleder. Ni arbetar tätt och stöttar varandra och turas om att delta på ledningsgruppsmöten.

Du kommer också att ha någon ideell förening/stiftelse som kund.

Du rapporterar direkt till vice VD

Vi söker dig som

För att trivas och lyckas hos Brain Accounting behöver du vara en effektiv person som får saker att hända! Du är noggrann och vill leverera högkvalitativa tjänster, vara en person som både dina kunder och kollegor kan lita på och räkna med. Du är prestigelös, social, duktig på att samarbeta med alla, internt som externt, och har en rejäl gnutta humor.

Vi vill att du:
  • Har akademisk utbildning och minst 5 års arbetslivserfarenhet som kvalificerad redovisningskonsult, redovisningschef, CFO, ekonomiansvarig eller dylikt.
  • Är helt självgående i all typ av redovisning, inklusive projektredovisning.
  • Har arbetat med lönsamhet och analyser inom tjänsteföretag.
  • Är pedagogiskt lagd och gillar att prata ekonomi med icke-ekonomer, t.ex. entreprenörer, där du ger dem ekonomiskt kontroll.
  • Känner ett engagemang i att hjälpa dina kunder och dina kollegor.
  • Pratar och skriver engelska obehindrat i tal och skrift.
Det är även meriterande om du har:
  • Tidigare konsulterfarenhet
  • Kunskap från reklambranschen
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw01@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.

START: Under hösten, med hänsyn till ev. uppsägningstid

OMFATTNING: Heltid, tillsvidare

ARBETSTID: Kontorstider

ANNONSID: 14976018

PLATS: Gamla Stan

KONTAKT: Rikard Bendt

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Brain startades 2003 och har idag drygt 30 medarbetare och ca 100 kunder i Stockholm. Vi har färre, men större kunder än vanliga redovisningsbyråer. Det gör att varje konsult har mer fokus på varje kund och kan arbeta mer som en riktig ekonomichef. Det ökar kvaliteten för våra kunder och gör också jobbet på Brain mer attraktivt.

För att rekrytera, utveckla och behålla duktiga människor utgår vi från fyra kärnvärden. De är framtagna för att skapa ett företag som är både kund- och medarbetarorienterat. Vi gör allt för våra kunder på ett sätt som är utvecklande och hållbart för medarbetarna. Så bygger vi ett modernt konsultföretag.

Läs mer på Brain Accounting