Senior Projektledare Entreprenad (avtalsstrateg)

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Senior Projektledare Entreprenad (avtalsstrateg)

Arbetsuppgifter
Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

I ERTMS-projektet bedrivs Trafikverkets arbete med att utveckla och införa ett nytt signalsystem för Sveriges järnväg. ERTMS innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. Vi går från ett äldre system med skiftande teknik in i ett standardiserat och digitaliserat system. Den gamla signalanläggningen börjar på vissa sträckor nå sin tekniska livslängd och reservdelar är svåra att få fram. Läs mer om projektet trafikverket.se/ERTMS

Arbetsuppgifterna kommer att vara att genomföra marknadsdialog, utveckling av entreprenadavtal (inklusive utvärderingsmodell), deltagande i upphandling av entreprenörer och sedermera utveckling av avtal samt ledning och styrning av entreprenörer.

Projektet är ett utrullningsprojekt som innebär att ett stort antal likartade entreprenader/huvuddelar kommer att utföras efter varandra under lång tid. Ett viktigt ansvar för rollen vi söker är kontinuerlig uppföljning och förbättring av avtal och specifikationer för att optimera projektets ekonomi, leveransprecision och utförande.

Som projektledare hanterar och driver du förändringar i organisationen.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning om minst 180 hp inom bygg- och anläggningsteknik eller utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har mångårig erfarenhet som projektledare eller ombud i större bygg- eller underhållsentreprenader samt god erfarenhet av entreprenadjuridik (AB/ABT).

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare utrullningsprojekt eller har varit verksam inom industrialiserade processer.

För att bli framgångsrik i rollen förväntas att du är relationsskapande och kommunikativ eftersom tjänsten till stor del handlar om kommunikation med organisationens entreprenadledare, inköpsorganisation och entreprenörer. Ytterligare värdefulla egenskaper är att du är initiativtagande och kreativ då du kommer att driva förändringar som är nödvändiga att hantera i organisationen.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-24

Upplysningar

Enhetschef Anders Karlsson
010-1231494

Saco Håkan Wiss
010-123 7435

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Media, Kultur & Design
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Anders Karlsson, 010-1231494

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.