Senior Projektledare, Systemleverantörsstrateg

Om jobbet

Vill du vara med och göra morgondagens järnväg i Sverige mer tillgänglig? Gillar du att arbeta med komplexa projekt som på sikt kommer att beröra alla som färdas på järnväg, människor som godstransporter? Helt enkelt - att göra skillnad!
Vi behöver fler duktiga och engagerade medarbetare till Projekt ERTMS (European Railway Transport Management System), ett av de mest spännande projekten som finns inom Trafikverket. Projektet, som har ett tidsperspektiv fram till år 2035, har en investeringskostnad på över 30 miljarder kronor vilket innebär att projektet också är ett av de största industriprojekten i landet någonsin.

Vi letar nu efter medarbetare som brinner för att vara en viktig del i att utveckla ett gemensamt datoriserat signalsäkerhetssystem i Europa. Dessutom få vara med på den intressanta resan att modernisera den svenska järnvägen, där det exempelvis finns signalanläggningar som är över 50 år gamla!

Arbetsuppgifter
Projektet arbetar nu i fasen Utrullning, vilket innebär utbyggnad av den nya signalanläggningen på befintliga banor i hela Sverige. Arbetet befinner sig i ett inledande skede där framtagande av förfrågningsunderlag för de första upphandlingarna av systemleverantörer och ytteranläggningar/signalanläggningar pågår. Samtidigt pågår planeringen av införandet i sin helhet fram till år 2035, vilken baseras på ett industriellt tänkande med syfte att skapa effektiva och repetitiva processer.

Vi söker nu en senior projektledare som kommer arbeta som systemleverantörsstrateg. I rollens ansvarsområden ingår upphandling, kravställning och uppföljning gentemot våra systemleverantörer. Du kommer att arbeta med att följa upp avrop, offerter samt att säkerställa avtalade gränssnitt gentemot våra systemleverantörer. Du kommer även att arbeta med budgetering inför kommande systemleveranser. Ett fokusområde kommer även att vara utveckling av arbetssätt för att åstadkomma resursoptimering, ökad kvalitet och minskade ledtider.

Du kommer självständigt att besluta om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom projektets ramar. Du kommer att driva, planera, koordinera och leda arbetet så att du når målen till rätt budget, tid och kvalité.

Läs mer om projektet genom vår hemsida: www.trafikverket.se/ERTMS

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsexamen eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har flera års yrkeserfarenhet inom komplexa arbetsuppgifter och erfarenhet av att hantera upphandling, offerter och leverantörer. Du har erfarenhet av kravställning gentemot systemleverantör på kommersiell nivå.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, har erfarenhet av signalsystem eller system som vi bedömer likvärdigt samt goda datorkunskaper.

I rollen som senior projektledare ingår att ha externa och interna kontakter i projekt. Därför ställer vi höga krav på att du är duktig på att kommunicera och bygga goda relationer. Då intressekonflikter kan förkomma ställer vi krav på att du är en duktig förhandlare med hög integritet. Problemen i arbetet är ofta olikartade och komplicerade, vilket ställer krav på att du har en stor analytisk och kreativ förmåga samt att du kan bedöma och välja mellan olika handlingsalternativ.

Denna tjänst har placeringsort Stockholm. Placering på annan ort kan diskuteras. I arbetet ingår resor inom din region samt nationellt. Vi ställer därför krav på att du har körkort B.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Tester kan förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-01-08

Upplysningar

Enhetschef Anders Karlsson
010-1231494

Projektledare Stefan Scherp
010-123 66 58

ST Airi Larsson
010-123 6243

Saco Christina Mattila
010-123 7068

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
Jobbfakta
Kontakt

Ring Anders Karlsson, 010-1231494

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.