Senior Key Account Manager till Centralkundsförsäljning, Lastbilsmarknad – Scania-Bilar Sverige AB

Om jobbet

Vi söker nu dig som vill förstärka den svenska säljorganisation som en Key Account Manager. Tjänsten är stationerad vid vårt kontor i Lindvreten, men med resor över hela landet.

Avdelningen består idag av 22 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

Din huvudsakliga roll blir att arbeta med försäljning till de stora aktörerna inom transportområdet för lastbil som centralkundsavdelningen ansvarar för. Dessa består av en blandning från statliga verk/bolag till internationella aktörer inom transportbranschen.

I dina arbetsuppgifter ingår att aktivt arbeta mot ovan nämnda kunder, både genom uppsökande verksamhet och att medverka vid upphandlingar. Arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med våra kollegor dels på internationella fleet avdelningen på Scania CV samt med service/eftermarknad och Scania Finans.

Centralkundsavdelningen arbetar med offentliga upphandlingar. Vi ser vikten av att i ett tidigt skede medverka och påverka processen i en offentlig upphandling. Du kommer att arbeta nära kund och ska ha förmåga att översätta kundens önskemål till säljbara produkter och tjänster.

Du kommer gemensamt med övriga i gruppen skapa kort- och långsiktiga affärsplaner i linje med företagets mål. Säkerställa att avdelningen utvecklar och marknadsför produkter och tjänster till nya och befintliga kunder i enlighet med överenskomna försäljnings- och marknadsföringsstrategier så att försäljningsmålen uppnås.

Din profil

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom marknad/ekonomi, teknik eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av försäljning är ett krav. Mycket meriterande om det är inom teknikrelaterad försäljning till större kunder. Affärsmässighet, lösningsfokuserad samt teknisk förståelse är nyckelegenskaper för tjänsten.

Du har goda kunskaper i främst Officepaketet MS Office samt talar och skriver obehindrat på svenska och engelska. Meriterande om du har körkort för lastbil.

Som person har du förmåga att fatta snabba och välavvägda beslut, prioritera, vara noggrann samt drivande med hög ansvarskänsla. Då arbetet ibland är intensivt är det en fördel om du är flexibel och klarar av högt tempo, och förmår att hantera flera saker i tät följd.

Du är social, har lätt för att bygga relationer och är duktig på att skapa förtroende både hos kunder och medarbetare. Du är självgående, motiveras av att uppnå goda resultat och har lätt för att anpassa dig till olika situationer.

Ytterligare information

Kontakta gärna Fredrik Lundström (Chef - Centralkundförsäljning), 010-706 60 04.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget

Scania-Bilar Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania-Bilar Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med över hundra Scaniaanläggningar och 1 600 medarbetare, varav 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. Faktureringen 2015 uppgick till 4,9 miljarder kronor. Av märket Scania registrerades 2 171 lastbilar och 153 bussar.