Senior Export Compliance Officer till Scania

SCANIA CV AB · Ekonomi · 18 dec

Om jobbet

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har drygt 45 000 anställda. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Läs mer om Scania på www.scania.com

Utmaningen

Till en helt ny tjänst på huvudkontoret i Södertälje, söker vi en senior Export Compliance Officer, som ska arbeta med exportkontrollfrågor på såväl operativ som strategisk nivå inom koncernstaben Finance and Business Controls centrala skatt- och tullavdelning, Taxes and Customs. Tjänsten kommer organiseras inom verksamhetens tulldel, vars uppdrag är att inom gällande lagstiftning globalt optimera Scanias tullprocesser och bistå med tullexpertis samt inom EU:s gällande lagstiftning optimera Scanias intrastatrapportering.

Som Export Compliance Officer kommer du, med din strategiska exportkontrollkompetens, lämna råd till och stötta bolagets ledning och den operativa verksamheten kring alla exportkontrollrelaterade frågor. Det innebär bland annat att analysera och bedöma sakfrågor, kartlägga, utforma och genomföra gemensamma rutiner och riktlinjer för Scanias befintliga och nya flöden/nya marknader, arbeta med ständiga effektivitets- och andra förbättringar i hanteringen av exportkontrollfrågor, skapa optimala exportkontrollprocesser mellan alla berörda avdelningar samt analysera och implementera systemstöd för ett proaktivt arbete.

I tjänsten kommer också ingå att inrätta och leda en tvärfunktionell styrgrupp samt hantera berörda ämnesfrågor med andra bolag inom Volkswagen-gruppen och du kommer ha nära kontakt med andra funktioner på Scania såsom sälj, inköp, logistik, R&D och juridik.

Ett nytt exportkontrollsystem ska implementeras och kommer projektledas av dig.

Eftersom tjänsten är ny, kommer det finnas möjlighet att själv påverka dess utformning och innehåll.

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av exportkontrollfrågor på ett större företag eller myndighet. Dina kunskaper inom EU-rätt och svensk lagstiftning för exportrelaterade frågor är självklart goda.

Du är en drivande person med stor vana och förmåga till självständigt arbete. Med din goda kommunikativa förmåga kan du på ett pedagogiskt sätt förklara komplicerade problemställningar och bemöta både interna och externa kunder på ett professionellt sätt. Du är van att leda projekt och har goda IT-kunskaper. Att du behärskar både svenska och engelska obehindrat är en förutsättning då du kommer röra dig på en internationell arena.

Intresserad?

För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anna Hellström på HR Commitment AB, 073-980 42 93.

Ansökan

Din ansökan, märkt ”Scania”, i form av ett personligt brev och CV skickar du till ansokan@hrcommitment.se

Urval till tjänsten kommer att göras löpande under annonseringstiden och vi ser gärna att du kommer in med din ansökan så snart som möjligt.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

35 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.