Senior Business Controller till Novamedia Sverige AB

Om jobbet

Novamedia Sverige AB förstärker ekonomiavdelningen med en Senior Business Controller. Som Senior Business Controller får du ett brett arbetsområde och du arbetar nära affären. Huvudfokus för rollen är att stötta ledningen och linjecheferna i arbetet med analyser, prognoser, rapporter och budget. Som Senior Business Controller ingår du i ekonomiavdelningen som består av 8 personer och du rapporterar till Novamedias ekonomichef. Tjänsten är en tillsvidareanställning och din placering blir på Novamedias centralt belägna kontor i Waterfront Building.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Framtagning av rapporter till olika intressenter, både enligt rapportpaket och mer fristående rapporter och analyser.
  • Intäkts- och kostnadsanalyser
  • Controllingstöd för linjechefer gällande budget/affärsplan och prognoser
  • Likviditetsuppföljning/planering
  • Beräkning och analys av CPO för olika försäljningskanaler
  • Budget- och prognosarbete, samt ansvar för system, processer och rutiner relaterade till detta.
  • Kvalitetssäkra kalkyler och business cases som tas fram i organisationen
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk examen. Rollen kräver 10 års erfarenhet som Business Controller i kombination med erfarenhet från större internationella organisationer samt erfarenhet från b2c -företag i tjänstesektorn. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från företag med en prenumerationsbaserad och transaktionsintensiv affärsmodell liksom om du har erfarenhet av projektledning. Vidare behärskar du Excel på en hög nivå samt har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Senior Business Controller ser vi att du är självständig, analytisk och noggrann. Du har ett utpräglat siffersinne och är van att arbeta på ett strukturerat sätt. Du har ett genuint affärsintresse och en vilja att ständigt utveckla och förbättra. Vidare kräver rollen att du är kommunikativ samt trivs att arbeta mot flera kontaktytor i organisationen. Novamedias företagskultur präglas av entreprenörsanda vilket ställer krav på driv och engagemang.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Novamedia med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Lou Sjöholm Mineur på 0766-47 16 17 om du har några frågor. Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget

Svenska PostkodLotteriet är ett av Sveriges mest populära lottereri med ungefär en miljon kunder. Under varumärket finns även bingo och skraplotter online samt en rad populära tv-program, bland annat PostkodMiljonären och En Ska Bort som sänds i TV4. Överskottet från PostkodLotteriets produkter går till 56 ideella organisationer. Sedan starten 2005 har PostkodLotteriet genererat 7,2 miljarder till välgörenhet och samtidigt gjort fler än 700 svenskar till miljonärer. Operatörsbolag för Svenska PostkodLotteriet är Novamedia Sverige AB. Vi är ca 180 medarbetare och har kontor i den klimatsmarta byggnaden Waterfront Building i centrala Stockholm.