Scania Purchasing söker inköpare av Investeringar

Om jobbet

Purchasing svarar för inköp av produkter och tjänster till samtliga Scanias enheter i världen. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje. Commodity Investments har det globala ansvaret för inköp av investeringar och ingår i Scanias globala organisation för inköp som består av 10 personer. Då vi har många spännande utmaningar framför oss söker vi nu en inköpare med placering i Södertälje.

Arbetsuppgifter

Som inköpare av investeringar är du ansvarig för att Scanias leverantörsstruktur inom ditt sortiment är optimal. Detta kräver kontinuerlig utveckling av leverantörsstrukturen bland annat genom att följa upp leverantörernas prestanda samt koordinering med övriga koncernen. Inköpen sker i huvudsak i projektform där du arbetar i team tillsammans med dina kunder. Kunderna, internkunderna, är Scanias produktionsenheter och utvecklingsenheter men även Scanias dotterbolag. Detta innebär att du kommer att ha ett brett kontaktnät både internt och externt.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och som trivs med omväxlande arbetsuppgifter, är drivande och kan arbeta självständigt. Förmåga att kunna prioritera och hålla deadlines värdesätts högt. Du bör ha minst tre års erfarenhet av inköpsarbete.

Du är strukturerad, analytisk, engagerad och resultatinriktad. Du är bra på att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät. Du tycker om att samarbeta med både interna och externa kontakter och har en god förmåga att skapa strategiska helhetslösningar för att nå uppsatta mål. Då du kommer att ha många internationella kontakter förutsätter vi att du behärskar engelska i tal och skrift.

Du har examen från universitet/högskola förmodligen med teknisk bakgrund alternativt är Scania tekniker med kommersiellt intresse.

Välkommen till en spännande roll som inköpare inom Purchasing, vi ser fram emot din ansökan som beskriver hur du kan göra skillnad hos oss!

För ytterligare information

Kontakta gärna Sofia Josefsson, 08-553 897 93.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Urval och intervjuer sker löpande.

Om du har problem, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

Ange Scanias Jobbid och annonsrubrik i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.