SAS söker fler arbetsvilliga flygplanslastare inför kommande vår och sommar

Om jobbet

Vill du säkra upp ett jobb inför sommaren redan nu? Tycker du dessutom om att jobba fysiskt, i högt tempo i en flygplansmiljö? Sök då detta jobb på 50%, med start vid flera tillfällen under början av 2017. Nu behöver nämligen SAS rekrytera fler flygplanslastare!

Information om uppdraget

Academic Work söker för SAS räkning ett flertal flygplanslastare inför sommaren 2017. Dessa ska kunna starta på en timanställning i januari/februari, och sedan jobba minst 50% från och med maj till augusti. För rätt person kommer det dock finnas möjlighet att jobba mer än så.

Utbildningstillfällena som SAS erhåller kommer ta sin början i januari och delas upp på tre olika tillfällen under januari och februari, se mer information och exakta datum längre ner i annonsen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SAS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SAS.

Arbetsuppgifter

Som flygplanslastare kommer du arbeta med att lasta och lossa bagage både i terminalen och ute på rampen. Arbetet ställer stora krav på god fysik då det stundtals kan vara både stressigt och kroppsligt krävande.

Du kommer till exempel att:
 • Scanna det bagage som kommer till din station med god kvalitet, vilket ställer krav på din noggrannhet
 • Sortera väskor från bagagebandet till olika vagnar, varför vi gärna ser att du både tycker om samt klarar av att jobba fysiskt
 • Köra ut vagnarna till rampen och därifrån lasta bagaget på flygplanen, vilket är en fysiskt tung arbetsuppgift. Detta är den arbetsuppgift du kommer att uföra mest
Tjänsten passar dig som gillar att arbeta med kroppen i högt tempo. Den passar dig som vill jobba varierande arbetstider eller har flexibiliteten genom studier på distans som gör det möjligt att arbeta obekväma tider och kan ersätta kollegor med kort varsel.

Innan du börjar din anställning får du gå en gedigen utbildning som kommer pågå under sex dagar med olika starttillfällen. Denna utbildning kräver högt engagemang från din sida för att klara av den, och kommer inte vara betald. Under de tre första veckorna efter utbildningen så är det 75% arbete som gäller för att komma in i rollen. Därefter följer en timanställning fram till maj, för att sedan bli tilldelad en procentroll inför sommaren. Detta upplägg gör att du måste vara tillgänglig för arbete under hela denna period.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har möjlighet att starta igång i januari månad. Vi söker dig som ser detta som långsiktigt och vill jobba extra mycket under sommar- och julperioder, då SAS behov är som störst.
 • Innehar B-körkort
 • Har fullständigt godkända betyg från 3-årigt gymnasium, vilket betyder att vi behöver få in ett intyg på detta innan anställningen kan börja
 • Är morgonpigg och lätt tar dig till Arlanda flygplats dygnets alla timmar
 • Vill arbeta med ett fysiskt arbete och klarar av tunga lyft
 • Är van att arbeta i stressiga miljöer
 • Har god förståelse i engelska och svenska då kurser och liknande kommer ske på båda språken, varför det även kommer göras ett språktest innan start
 • Är tillgänglig för sex heldagar av utbildning i januari eller februari (se exakta datum under Övrig information)
 • Uppfyller Arlandas säkerhetskrav
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av service, men det är inte ett krav. Vidare är det meriterande om du bor nära Arlanda flygplats eller enkelt kan ta dig dit. Skriv tydligt i motiveringsrutan hur du skulle ta dig till Arlanda Flygplats.

Som person är du ansvarstagande och trivs med att arbeta i grupp. Du är även flexibel och initiativrik och har en positiv inställning till förändringar. Det krävs att du är stresstålig och anpassningsbar i tidsknappa situationer, då arbetet sker i en föränderlig miljö med högt tempo. SAS kommer även vilja att du gör ett drogtest innan du börjar, ett test som inte får ge något utslag.

Övrig information

Flygplatsen är ett säkerhetsklassat område och därför kommer du att registerkontrolleras enligt Transportstyrelsens bestämmelser. Vi kommer även att efterfråga ett utdrag ur belastningsregistret från polismyndigheten, varför du gärna får beställa ett sådant i god tid. Utöver detta kommer vi att behöva göra en 5-års kontroll, vilken också är av säkerhetsskäl. Detta innebär att du lämnar in bevis på vad du har varit sysselsatt med de senaste fem åren, i form av till exempel studieintyg eller arbetsintyg. Slutligen kommer du få genomföra ett drogtest där det inte får förekomma någon anmärkning.
 • Start: Tjänsten startar med en oavlönad utbildning på totalt sex dagar vid olika tillfällen under januari/februari:
 • Första tillfället: 4/1 + 9-13/1
 • Andra tillfället: 20/1 + 23-27/1
 • Tredje tillfället: 3/2 + 6-10/2
 • Arbetstider: Varierande arbetstider, dygnets alla timmar och veckans alla dagar
 • Omfattning: 75% arbete under tre första veckornas dubbelgång, därefter en timanställning fram till maj då det övergår till att omfatta minst 50%.
 • Placering: Arlanda Flygplats
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Sigtuna
Anställning
Deltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Lager
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 jan

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.