Riskspecialist

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Riskspecialist

Arbetsuppgifter
Som riskspecialist arbetar du med det systematiska och integrerade projektriskarbetet i stora investeringsprojekt. Du arbetar i huvudsak med riskhantering för projektets verksamhetsuppföljning. Du är ett stöd i projektets riskarbete gentemot projektets ledningsgrupp, projektledare och specialister genom hela investeraprocessen, från planeringsarbetet till genomförande och uppföljning.
Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att bestå av:
  • Säkerställa att projektet arbetar enligt beslutade arbetssätt för riskhantering
  • Planera och genomföra utbildningar i riskhantering
  • Analysera och sammanställa projektets övergripande risker
  • Stödja projekt och delprojekt i dess dagliga arbete med riskhantering
  • Delta i nätverk inom området riskhantering samt bedriva omvärldsbevakning
  • Administrera systemstödet Exonaut Risk
Intervjuer är planerade att genomföras under v.4, 2017.

Kvalifikationer
Du har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning riskhantering alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi söker dig som har flerårig relevant erfarenhet av arbete med systematisk riskhantering i större projekt, företrädesvis inom bygg- och anläggningsbranschen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbeta med kvalitetsledning. Har du erfarenhet av systemstödet Exonaut Risk är även detta meriterande.

Du har mycket god förmåga att tala och skriva svenska och har grundläggande förståelse för olika datorsystem, exempelvis MS Office.
Du har körkort för personbil.

Som person är du pedagogisk, ansvarstagande och van vid självständigt arbete. Du har en god förmåga att analysera komplexa problem och är strukturerad. Då arbetet innebär mycket kontakter internt såväl som externt, är det en förutsättning att du har en god samarbetsförmåga. Du är van att dokumentera, analysera och följa upp.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.
Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Urvalstester kan komma bli aktuellt i rekryteringsprocessen.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-12-30

Upplysningar

Sektionschef Karin Fornell
010-123 87 15

Saco Håkan Wiss
010-123 7435

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
Jobbfakta
Ort
Sundbyberg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Karin Fornell, 010-123 87 15

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 dec

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.