Risk och Compliance Manager till Toyota

Om jobbet

Vi söker nu en Risk och Compliance Manager med intresse för finansiell verksamhet till Toyota Kreditbank i Rissne.

Vi på SW bistår Toyota i deras sökande av en ny medarbetare med stort engagemang. Tjänsten hos Toyota innebär att du tidigt kommer att få chansen att ta eget ansvar och få bli en del utav deras spännande förändringsresa. Inom Risk- och Compliance har du som uppgift att etablera och bibehålla en god kultur för regelefterlevnad inom Toyotas verksamhet.

Vad du kan förvänta Dig hos oss på Toyota
Som ansvarig för Risk och Compliance på Toyota har du en nyckelroll och bidrar till att vi levererar enligt vår uppgift, våra riktlinjer och våra mål. En viktig del i rollen är att löpande vara delaktig i utvecklingen och kvalitetssäkringen av Toyotas tjänster och produkter, rutiner och styrdokument. Du stöttar verksamheten och informerar medarbetare om juridiska och regulatoriska aspekter. Du övervakar och kontrollerar att effektivitet, kvalitet och god kundkännedom upprätthålls i Toyotas verksamhet.
Rollen omfattar bl.a. följande:
 • Ansvarig för Penningtvättsfrågor hos filialen.
 • Rapportering kring risker inom Treasury
 • Övervaka och analysera lagstiftning och regelverk, externt och internt
 • Ansvara för upprättande och utveckling av styrdokumentation, processflöden och rutinbeskrivningar
 • Ansvara för utbildning i relevant lagsstiftning och regelverk mot personal
 • Ansvara för interna och externa utredningar
 • Ansvara för utvecklingsarbetet inom Risk och Compliance-funktionen
 • Ansvara för kontakter med intern- och extern revision avseende Risk och Compliance
 • Ansvara för riskrapportering till ledningen och kunna agera som föredragande för funktionen i relaterade frågor
 • Vara Personuppgiftsombud för Toyota Kreditbank GmbH, Sverige filial.
 • Vara ledningens representant för miljöledningssystemet, vilket innebär ett löpande ansvar för hanteringen och uppdateringen av det i enlighet med ISO14001-standarden.
Du som person och din kompetens
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning, företrädesvis inom juridik eller risk management och vi ser gärna att du har ca 5 års erfarenhet från finansiell verksamhet. I övrigt är det viktigt att du trivs med utmaningar och är både intresserad och hungrig på att lära dig nya saker. Vi uppmuntrar dig att vara delaktig och drivande i förändringsprojekt för att förbättra och effektivisera vår Risk- och Compliance-funktion. Eftersom tjänsten innebär mycket kommunikation med olika interna och externa kollegor och partners är det viktigt att du har lätt för att kommunicera, samtidigt som du kan framföra en tydlig kravbild. Som person trivs du i en roll där du får ta stort eget ansvar och arbeta konsultativt och proaktivt.

Som person är du effektiv, strukturerad och skapar engagemang och delaktighet för andra medarbetare i dina frågor. Du är bra på att kommunicera flytande på såväl svenska som engelska. Vi lägger stor vikt vid trivsel och samarbete vilket förutsätter att du ser möjligheter, är prestigelös och har mycket god samarbetsförmåga. Har du ovanstående egenskaper och önskar arbeta i ett företag som andas innovation och framtid är Du den vi söker!

Självklart identifierar du dig med TFSs värdegrund Toyota Way, vars två grundpelare är ständig förbättring och respekt för människor

Viktig information
Ovanstående är en rekrytering med anställning hos Toyota Kreditbank GmbH. I denna rekryteringsprocess samarbetar Toyota Kreditbank GmbH med SW. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan utsatt datum. Ta chansen och ansök idag! Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Bergsman, 08-407 55 55.
Jobbfakta
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

SW är specialiserade på rekrytering och konsultverksamhet för tjänstemän. Våra tjänster och våra kunder finns inom ekonomi, försäkring, bank & finans, administration, försäljning, kundservice och IT, med placering i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vår affärsidé är att tillgodose företagens behov av flexibel arbetskraft och samtidigt vara en naturlig partner vid rekryteringar.