Redovisningsekonom till OKQ8 Scandinavia

OK-Q8 AB · Ekonomi · 8 dec

Om jobbet

Till OKQ8 söker vi en Redovisningsekonom (Reporting Accountant). Detta är ett konsultuppdrag via EQonomy/Wise Professionals på ca 3 månader med möjlighet till förlängning. Uppdraget är på heltid och med omgående start.

Ditt uppdrag

Som Redovisningsekonom kommer du i huvudsak att ansvara för att upprätta resultat och månadsbokslut för OKQ8 Bank samt ha ansvar för all finansiell rapportering för OKQ8 Bank. Du kommer att arbeta utifrån uppsatta tidsplaner, såväl vid intern som extern rapportering.

Arbetsuppgifter
  • Löpande redovisning av OKQ8 Bank AB och OKQ8 AB
  • Bokslutsarbete månadsvis inklusive skatteberäkning
  • Avstämning och deklaration av skatt och moms
  • Avstämningar av bankkonton
  • Resultatanalys
  • Upprätta årsredovisning och delårsrapport
  • Viss fakturering
  • Rapportering till Finansinspektionen
  • Agera kontaktperson mot revisorer
  • Fungera som Back Office för handel med råvaror
I rollen som Redovisningsekonom kommer du att rapportera till företagets Head of Group Accounting. OKQ8 sitter centralt på Sveavägen i Stockholm.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen har du en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt ca 3-5 års erfarenhet av en roll som redovisningsekonom eller revisor. Du har tidigare erfarenhet av intern och extern rapportering. Du är dessutom en van användare av hela Officepaketet och speciellt Excel. Du har goda kunskaper i ett eller flera affärssystem samt behärskar engelska och svenska i tal och skrift.

Som person är du positiv, social och trevlig samt har lätt för att samarbeta med andra. Du trivs också med att ta eget ansvar och är mycket självgående. I ditt arbetssätt är du strukturerad, noggrann och analytisk samt lösningsorienterad. Du har dessutom en god kommunikativ förmåga och är van att ha många kontaktytor såväl internt som externt.

Mer om OKQ8 Scandinavia

OKQ8 Sverige och Q8 Danmark utgör tillsammans ett av Skandinaviens största oljebolag. Vi är en engagerad och kundorienterad organisation med cirka 5000 anställda i Sverige och Danmark. Våra värderingar är öppen och ärlig, kundfokus, kompetens, snabbt och smidigt, och de påverkar vårt dagliga arbete. Våra medarbetare har alla något unikt att erbjuda, och genom våra värderingar kan vi växa och utvecklas. Vi har cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, där vi tillhandahåller produkter och tjänster för människor i rörelse. Vi erbjuder bränsle, hög tillgänglighet och ett stort urval av bilrelaterade produkter samt färska livsmedel och 100 % rättvisemärkt kaffe. Vi arbetar aktivt med att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga bränslen och produkter. Läs mer om oss på www.okq8.se och www.q8.dk

När du blir en av oss

Som konsult hos EQonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal - inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos EQonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på EQonomy är rekryteringsspecialister inom ekonomi och finans. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals - rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Camilla Lundberg (camilla.lundberg@eqonomy.se) och konsultchef Sofie Forsman (sofie.forsman@eqonomy.se).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Sökord: Financial Accountant, Financial Controller, Accountant, Redovisningsansvarig, Ekonomiansvarig, Bolagsansvarig, Bolagsekonom, Redovisningskonsult, Revisior.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

49 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 dec

Om företaget