Relationsbyggande och erfaren fältsekreterare

Om jobbet

Du vill ge människor en bra vardag. Och ett rikare liv. Precis som vi.

Fritid Sundbyberg är en del av kultur- och fritidsförvaltningen och i enheten ingår Sundbybergs fritidsgårdar, ungdomsmottagning, Rissneambassadörer och fältsekreterare. Vi söker nu en erfaren fältsekreterare för uppsökande och förebyggande arbete med ungdomar i åldrarna 12 -19 med fokus på 13 - 17 år.

Som fältsekreterare arbetar du uppsökande och förebyggande med ungdomar i åldrarna 12 - 19 år. Arbetet sker både dag- och kvällstid i de miljöer våra ungdomar befinner sig.

Dina arbetsuppgifter innebär att du bygger relationer för att tidigt kunna upptäcka ungdomars eventuella behov av stöd och om nödvändigt lotsa dem vidare till rätt kontakter och insatser. På detta sätt är du som fältsekreterare kommunens första länk i kedjan av olika insatser och en viktig del i arbetet med att stärka Sundbybergs ungdomars välmående och känsla av trygghet. Som fältsekreterare arbetar du nära bland annat skola, polis och socialtjänst. I uppdraget ingår det att arbeta med Effekt och verksamhet i skolorna vilket kräver vana av att prata inför större grupper. Verksamheten är hbtq-certifierad vilket präglar stora delar av vårt arbete.

Vi vill att du har en för uppdraget relevant utbildning så som socionomexamen. Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet av yrket eller liknande uppdrag. Kunskaper i flera språk ser vi som meriterande och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en social, nytänkande och kreativ person som ser möjligheter i att arbeta i ett mångkulturellt område. Du har lätt för att bygga upp relationer och nätverk med ungdomar, vuxna och andra aktörer och ditt förhållningsätt präglas av helhetssyn, inkludering och ansvarstagande.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Provanställning kan tillämpas. Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev senast den 16 december. För frågor är du välkommen att kontakta oss på kontaktuppgifter nedan.

Välkommen med din ansökan!
Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Jobbfakta
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget


Hitta hit

Sundbyberg Visa på karta

Visa var