Rektor till Tyresö gymnasium

Tyresö kommun · Utbildning · 11 dec

Om jobbet

Tyresö Gymnasium är i ett spännande skede när vi tar ut en ny riktning. Fokus ligger på yrkesprogram, introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Vi har ett nära samarbete med branscherna och vinnlägger oss om att erbjuda fina praktikplatser till eleverna. Verksamheten ligger i rymliga och branschanpassade lokaler som är uppskattade av eleverna. Våra elever är underbart olika och lever i en värld som förändras snabbt. Det gillar vi! Tillsammans skapar vi en hållbar och spännande framtid. Ambitionen är ett attraktivt gymnasium som lockar elever från Tyresö och omgivande kommuner.

Idag har Tyresö gymnasium ca 550 elever fördelade på fem nationella yrkesprogram, fem program på IM samt två program på gymnasiesärskola. Förändringar i elevkullar, stor konkurrens och fritt sök i länet medför ökade krav på ett attraktivt innehåll och ändamålsenliga lokaler. Vill du vara med i utvecklingsprocessen? Läs mer på: www.tyreso.se/tyresogymnasium

Arbetsuppgifter
Som rektor har du ett övergripande ansvar för verksamhet, personal, budget och arbetsmiljö vid resultatenheten. Du leder, samordnar och planerar arbetet utifrån de nationella målen som finns i skollagen och läroplanen samt lokalt satta mål i nämndplanen. Du ska leda utvecklings- och förändringsarbete på enheten. Aktiv marknadsföring av verksamheten krävs. Som rektor är du underställd Gymnasie- och vuxenutbildningschefen.

Kvalifikationer
Du har ett tydligt, engagerat, verksamhetsnära och resultatinriktat ledarskap med elevfokus. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och att få grupper att samverka mot ett gemensamt mål. Du är en pedagogisk ledare med flerårig erfarenhet av att arbeta som skolledare i gymnasieskola med det yttersta ansvaret för ekonomi-, personal- och verksamhetsfrågor. Du bör ha genomgått eller påbörjat den statliga rektorsutbildningen. Erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker en rektor som är en driven pedagogisk ledare med förmåga att skapa goda relationer med elever, medarbetare och föräldrar. Du ska utveckla och synliggöra kvalitetsarbetet för all personal och ha förmågan att skapa engagemang och delaktighet i detta arbete. Vidare är du som person trygg, stabil, lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du arbetar utifrån en positiv grundsyn och tror på varje individs vilja att utvecklas och lära. Ditt och därmed verksamhetens arbete genomsyras av ett tydligt elevfokus där elever mår bra och når goda resultat. Du har förmåga att planera, strukturera och utveckla ditt eget arbete och de processer du ansvarar för.

Anställning
Tjänsten är tillsvidare och på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag
11 december 2016. Vi kallar till intervju löpande under ansökningsperioden.

Kontaktpersoner
Iréne Hededal, förvaltningschef
Tel. 08-5782 91 73

E-post: irene.hededal@tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 08-578 291 00
Jobbfakta
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget