Regioncontroller Hus Sydost Ekonomifunktion Hus - Stockholm

Skanska · Ekonomi · 15 nov

Om jobbet

Regioncontroller Hus Sydost - Ekonomifunktion Hus

Vill du vara med och påverka controllerfunktionen inom Hus Sydost?
Som regioncontroller för Hus Sydost ansvarar du för regionens ekonomiska rapportering avseende prognos-, budget- och bokslutsarbete. Du ansvarar även för de ekonomiskt administrativa rutinerna inom regionen vilket medför en nära kontakt med både regionchef och distriktschefer. Du tillser att regionen följer både interna och externa regelverk gällande bokföring, redovisning, ekonomistyrning och grundläggande skattejuridik. Som regioncontroller deltar du även i regionens ledningsarbete. Vår nuvarande regioncontroller går på föräldraledighet den 1 juli 2017 och vi behöver redan nu planera för den successionen. Tjänsten är organisatoriskt knuten till Ekonomifunktion Hus med en geografisk placering i Stockholm alternativt på något av regionens distriktskontor.

Den här rollen innebär stora möjligheter att få lära sig Skanskas kärnverksamhet. Regionen är verksam inom verksamhetstyperna, Projektutveckling Bostad och Kommersiellt, Skanska Direkt, Bostadsbyggande Externt samt Övrigt Husbyggande. Det är mixen av dessa verksamhetstyper samt att vara en del av Skanskas byggande i geografin sydost i kombination med arbetet inom Ekonomifunktion Hus som gör denna tjänst spännande, komplex och intressant.
Förutom arbetet inom regionen arbetar du tillsammans med övriga kollegor inom Ekonomifunktion Hus för att förbättra våra arbetssätt, jobba för mer analys, utveckla våra system samt höja kvalitén på den ekonomiska informationen.

Vi söker dig som har högskoleexamen inom företagsekonomi med minst 5 års kvalificerad yrkeserfarenhet inom ekonomi och administration
Vi ser gärna att du har kunskap om tillämpliga delar av skattelagstiftningen och de regler som styr redovisningen. Du är strukturerad, stresstålig, engagerad och har hög administrativ förmåga. Du gillar att vara nära verksamheten där du bidrar med både analys och supporterar affären. Du van vid att arbeta självständigt med stort eget ansvar samtidigt som du arbetar för samverkan inom övrig ekonomifunktion och gärna sprider dina erfarenheter och kunskaper om ekonomi till medarbetarna. Då tjänsten innebär mycket kontakter med linjen och övrig ekonomiorganisation, värdesätts din sociala och pedagogiska förmåga. God datorkunskap i allmänhet och framförallt Excel är en förutsättning. Har du erfarenhet av att arbeta med Oracle är det meriterande.

Var med och skapa en bättre vardag att leva, bo och arbeta i
Vi har bestämt oss för att vara den ledande samhällsutvecklaren och en förebild i svenskt näringsliv. Därför bygger allt vi gör på våra värderingar inom arbetsmiljö, etik, miljö, kvalitet och lönsamhet. Idag är vi branschledande inom säkerhet och grönt byggande, vilket ger oss konkurrenskraft och lönsamhet.

Låter det intressant - ansök nu vi gör urval löpande!
Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Robert Persson tfn 010- 448 98 63 eller Per Buchel Funktionschef Ekonomifunktion Hus tfn 010-448 10 16. Sista ansökningsdag är 2016-11-15.
Välkommen till Skanska!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 nov

Om företaget

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2013 till cirka 33 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2013 cirka 1600 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.