Redovisningsekonom till Meritmind, Stockholm

Meritmind AB · Ekonomi · 29 jan

Om jobbet

Arbetar du idag som kvalificerad redovisningsekonom eller som redovisningsansvarig och är nyfiken på att se nya spännande branscher och företag? Meritmind söker nu konsulter med snabb tillgänglighet som vill arbeta med redovisning ute hos våra kunder i Stockholmsområdet.

I rollen som redovisningskonsult får du kombinera din sociala förmåga med dina kunskaper inom redovisning och bokslut. Våra kunder på Meritmind är framför allt stora till medelstora företag där många av dem är börsnoterade och internationella. Du får tillgång till ett stort nätverk av kompetenta medarbetare som träffas regelbundet för utbildningar, workshops och andra sociala aktiviteter. Vi hoppas att du vill bli en av oss och vara med och bidra till våra kunders utveckling!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden som redovisningskonsult
  • Självständigt ansvara för bokslut, skatter och deklarationer och andra legala frågeställningar
  • Löpande redovisning
  • Arbeta med och ansvara för årsbokslut, årsredovisningar och bolagsdeklarationer
  • Säkerställa kvaliteten i redovisningen genom att kontinuerligt utveckla och förbättra ekonomiprocesserna
  • Delta i projekt inom redovisningsområdet
  • Hantera momsfrågor och upprätta momsdeklaration
  • Upprätta och analysera skatteberäkningar och deklaration


Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med utbildning inom ekonomi och som har ca 3-5 års erfarenhet av praktisk redovisning. Du är flytande i både svenska och engelska samt är väl bevandrad i de olika programmen inom MS Office. Du är bokslutssjälvständig och har tidigare erfarenhet av att upprätta och analysera skatteberäkningar och deklarationer. Har du bred erfarenhet av olika affärssystem eller tidigare arbetat med transfer pricing ser vi det som mycket meriterande.

Personliga egenskaper

Som konsult på Meritmind är du en proaktiv, affärsorienterad och analytisk problemlösare med en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Du har en god förståelse för detaljer utan att tappa helhetsperspektivet samt en utvecklad känsla för affären och verksamheten. Som person har du ett stort engagemang och drivs av att prestera och leverera mot deadlines. Vidare ser vi även att du har en prestigelös och positiv inställning och stimuleras av att möta nya människor och miljöer.

Placeringsort: Stockholm

Om Meritmind AB

Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning & förändring. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 225 medarbetare.

Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med Brightby Snabbväxare på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och koncernchef, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till Årets företagerska under Beautiful Business Award 2011, till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer (2014 och 2015) samt nominerad till Alla tiders entreprenör av Svenska Dagbladet (2014).

För mer information är du välkommen att kontakta Malin Wärnfeldt, konsultchef i Stockholm: 0760- 91 46 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Accountant, Group Accountant, Financial Accountant, Tax, Salary, Payroll, Consolidation, Administration, Declarations, Returns, Budget, Financial Statements, SAP, Navision, redovisningsspecialist, redovisningsekonom, redovisningsansvarig, konsult, consultant, redovisningskonsult
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget