Redovisningsekonom till Media Markt

Academic Work · Ekonomi · 21 jan

Om jobbet

Har du något års erfarenhet av ekonomiarbete och vill ta nästa steg i karriären? Skulle du beskriva dig själv som initiativtagande, rapp och flexibel? Sök tjänsten som redovisningsekonom till Media Markt, med start omgående, och få möjligheten att arbeta hos en av de ledande aktörerna inom hemelektronik!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Media Markts räkning en redovisningsekonom för ett uppdrag med start omgående till deras huvudkontor i Stocksund. Tjänsten är ett vikariat som beräknas pågå till mars 2017.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Även om uppdraget är tidsbegränsat finns möjlighet att få andra uppdrag via Academic Work därefter, samt eventuellt en fast tjänst som konsult hos oss.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom kommer du att arbeta med kostnadsredovisning och bokföring. Du arbetar i Excel och SAP och kommer att ha daglig kontakt med kassaansvarig och administrativa chefer ute på varuhusen. Du kommer att ha eget ansvar för redovisning och bokföring för ca 4 egna varuhus.

För dessa varuhus kommer du till exempel att:
 • Utföra löpande bokföring inklusive huvudbokföring, anläggningstillgångar samt kund- och leverantörsreskontra
 • Göra avstämning av varuhusens dagskassor
 • Sköta månads-, kvartals- och årsbokslut för dina 4 varuhus
 • Vara stöd åt varuhusens administrativa chefer gällande analyser av resultaträkning
 • Utföra skatte- och momsdeklaration (behöver inte kunna sedan tidigare)
 • Utföra övrigt förekommande redovisningsarbete
Tjänsten passar dig som har erfarenhet av ovanstående punkter och som vill fortsätta utvecklas i rollen som redovisningsekonom. Du trivs i en internationell miljö och lockas av att arbeta i ett företag som är en av de ledande aktörerna inom hemelektronikmarknaden, samt att ha ett team av kollegor som tillsammans jobbar för att stötta varuhusen i ekonomiska frågor. För rätt person finns eventuell chans till förlängning efter vikariatets slut.

Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Har en gymnasie- eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Har 1-2 års erfarenhet av ekonomiarbete och redovisning, detta kan vara deltid vid sidan av studier eller heltid.
 • Har goda kunskaper i Excel och god systemvana
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal och skrift
Det är meriterande om du:

* Har erfarenhet av ekonomisystemet SAP

Som person är du social och flexibel men trivs med att arbeta självständigt. Detta innebär att du själv organiserar ditt arbete. Du håller deadlines och har en analytisk fallenhet för siffror och samband.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, vikariat
 • Placering: Stocksund
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 jan

Om företaget

Media Markt är ett företag som hösten 2006 etablerades i Sverige när de öppnade två varuhus, ett i Stockholm och ett i Göteborg. Idag finns 27 varuhus samt en växande Online-handel och de är nu en av Sveriges största aktörer på hemelektronikmarknaden. Huvudkontoret i Stockholm Stocksund, är en servicefunktion till deras varuhus. Media Markt fokuserar på kunden och att ständigt förbättra verksamheten i varuhusen. På Media Markt ligger detta ansvar hos alla medarbetare, inte bara hos cheferna. Deras filosofi är att varje enskild medarbetare har betydelse för verksamheten och därför söker de dig som tycker om att ta initiativ, vågar fatta beslut och är spontan.