Redovisningsekonom till AFA Försäkring, Stockholm

Om jobbet

Eftersom drygt fyra miljoner människor omfattas av AFA Försäkringar i Sverige så vill AFA Försäkringar att omtanke ska styra försäkringens idé och göra nytta för hela samhället. Den övergripande uppgiften är att tillgodose människors behov av ekonomisk trygghet i arbetslivet. Vi söker nu en driven redovisningsekonom till AFA Försäkring. Rollen som redovisningsekonom är en viktig del av ekonomiavdelningen. Som redovisningsekonom kommer du bland annat att arbeta med det löpande redovisningsarbetet och även en del redovisningsrelaterade projekt. Du ingår i en grupp om fyra personer och du rapporterar till redovisningschefen. Tjänsten är placerad på kontoret som är beläget mitt i city nära Stockholms Central.

Ansvarsområden:
  • Delaktig i period- och årsbokslut
  • Avstämningar
  • Delta i arbetet med att upprätta årsredovisningar
  • Delta i implementeringen av nya regelverk
  • Myndighetsrapportering
  • Delta i redovisningsrelaterade projekt
Kvalifikationer och erfarenhet

För att passa i denna roll har du en civilekonomexamen eller motsvarande med inriktning redovisning. Du har några års erfarenhet från arbete inom redovisning från ett större bolag och kunskap om svenska och internationella redovisningsprinciper t ex IFRS. Lämplig bakgrund är även tidigare erfarenhet från en revisionsbyrå. Du är van att arbeta i moderna affärssystem, duktig på Excel samt bra på att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du social, engagerad och proaktiv samt prestigelös. Du är en pålitlig och noggrann medarbetare som trivs med att arbeta i team. Vidare är du van och gillar att samarbeta med andra, på AFA Försäkring kommer du att ha både interna och externa kontakter.

Vad kan AFA Försäkring erbjuda dig?

I våra medarbetarundersökningar får vi höga värden och upplevs som en attraktiv arbetsplats. Våra medarbetare anser att vi bemöter varandra på ett vänskapligt och respektfullt sätt. För oss är det viktigt att du som medarbetare har tydliga mål och därför strävar vi efter att aktivt jobba med kontinuerliga uppföljningar och återkopplingar. Vi har sammanfattat detta i tre värdeord: Omtanke - Vi bryr oss om, lyssnar och ger bra service, Nytta- vi ska göra det som våra kunder har nytta av och Enkelhet- vi ska vara Sveriges begripligaste försäkringsbolag

Placeringsort: Stockholm.

Om AFA Försäkring

AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar drygt fyra miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

I denna rekryteringsprocess samarbetar AFA Försäkring med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erna Stamming på 070- 750 22 76 eller kandidatansvarig Parisa Amoor på 070-166 08 07. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Fackliga representanter är:

Marianne Cederquist, FTF -Facket för Försäkring och Finans, 08-696 45 28, marianne.cederquist@afaforsakring.se

Fredrik Boegård, Akademikerföreningen 08-696 47 48,

fredrik.boegard@afaforsakring.se

Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, Accounting manager, Head accountant, FP&A, Controller, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, redovisningsspecialist, finansiell controller
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

49 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget