Redovisningsekonom / Investeringscontroller

SCANIA CV AB · Ekonomi · 11 dec

Om jobbet

Är du ekonom och vill arbeta nära produktion i ett globalt företag? Vill du få en bra grund i redovisning och controlling, ta ett stort ansvar samt ha goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara just dig vi söker till vår ekonomiavdelning på Scanias Transmissionsbearbetning. Vi är en liten avdelning där samarbete och gemenskap är av största vikt för att klara alla utmaningar och samtidigt ha roligt på jobbet. Vi söker nu en ersättare till vår nuvarande Redovisningsekonom/Investeringscontroller som går vidare inom vår ekonomiavdelning.

Som anställd på vår ekonomiavdelning kan du i stor omfattning vara med och påverka utvecklingen och kulturen på funktionen genom den du är - och arbetet du gör. För att nå våra mål behöver vi nytänkande och positiva medarbetare som utvecklas. Inom ekonomiavdelningen arbetar vi målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och drivs dagligen av ambitionen att öka den egna kvalitén och effektiviteten.

Transmissionsbearbetningen tillverkar komponenter till Scanias växellådor och drivna axlar och är beläget vid Scanias huvudkontor i Södertälje. Hos oss arbetar idag cirka 600 personer varav fyra personer är ekonomer.

Arbetsuppgifter

Som Redovisningsekonom arbetar du med löpande redovisning, bokslut, avstämningar och rapportering. Du arbetar för att redovisningen håller hög kvalitet och genomförs i enlighet med gällande lagar och normer. Arbetet innebär också att delta i förbättringsarbete och stöttning av redovisningsansvarig och även verksamheten i redovisningsfrågor. Som investeringscontroller stöttar du vår lokala teknikorganisation med administrering och analyser av investeringsportföljen samt ser till att lagar och direktiv följs.

Tjänsten innebär många kontaktytor inom organisationen med medarbetare inom produktionsledning, teknik, logistik och ekonomi. Du arbetar även tvärfunktionellt med andra ekonomer utanför Transmissionsbearbetningen. På Transmissionsbearbetningen arbetar ekonomiavdelningen nära verksamheten och ser helheten i sina uppgifter.

Din profil

Vi söker dig som är i början av karriären som civilekonom med inriktning redovisning och som har ett intresse av att utvecklas inom området. Du har ett intresse av att förstå verksamheten och att driva frågor som utmanar den genom att arbeta nära produktionen.

Du är en van systemanvändare och har god kunskap inom Microsoft Excel. Du behärskar engelska i både tal och skrift. Du gillar att arbeta självständigt såväl som i grupp och trivs med att arbeta på en mindre avdelning där det gäller att på eget initiativ ta tag i och äga sina uppgifter.

Vi ser även att du är ansvarstagande, strukturerad, noggrann och har en problemlösande analysförmåga. Du är öppen, ödmjuk och har lätt för att samarbeta. Du är en god kommunikatör som gillar att arbeta i högt tempo under uppsatta tidsramar. Vi tror att du har viljan att förändra och påverka processer i vår dagliga verksamhet.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Ytterligare information

Du är välkommen att ringa Linn Lagerström (Ekonomichef), 0700-860 913 eller Sara Palmberg (Redovisningsekonom/Investeringscontroller), 0736-688 809.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg.

Intervjuer kommer hållas fortlöpande under ansökningsperioden.

Om du har problem, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

Ange Scanias Jobbid och annonsrubrik i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Redovisningsekonom
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.