Redovisningschef till SPP

Om jobbet

Beskrivning

Redovisningsavdelningen ingår i Storebrands nordiska redovisningsfunktion med totalt 23 medarbetare. I Sverige består avdelningen i dag av nio direktrapporterande medarbetare som sköter den löpande redovisningen, daglig likvidhantering, cash management, bokslut, årsredovisningar och rapportering för samtliga bolag inom Storebrands verksamhet i Sverige. Verksamheten består av en koncern med 15 bolag/filialer som omfattar både försäkringsbolag och finansiella bolag som SPP Pension & Försäkring AB, SPP Spar AB, SPP Konsult AB, Euroben Life & Pension DAC och SPP Fonder. Några av bolagen står under Finansinspektionens tillsyn och där ansvarar avdelningen för delar av rapporteringen som t ex Solvens II.

Som redovisningschef kommer du att ansvara för att leda, fördela och utveckla arbetet inom redovisningsavdelningen. Gruppen arbetar verksamhetsnära och stöttar flera andra avdelningar i deras affär, kopplat till finansiella flöden. Du kommer därför att delta i flera gränsöverskridande projekt med andra funktioner inom SPP/Storebrand och den norska delen av redovisningsavdelningen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:
  • Leda arbetet med finansiell rapportering inklusive koncernkonsolidering
  • Ombesörja att årsredovisning, delårsrapporter och annan rapportering till myndigheter håller hög kvalité
  • Förbättringsarbete i form av utveckling av processer och rutiner
  • Identifiera och delta i systemutvecklingsprojekt i syfte att jobba mer automatiserat
  • Coacha och stötta medarbetare i det operationella arbetet
  • Bidra till dina medarbetares och din verksamhets utveckling
  • Stötta verksamheten i frågor rörande bokföring och redovisning
Lämplig bakgrund

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom ekonomi och gedigen erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har erfarenhet ifrån att leda andra i en personal- eller projektledande roll. Kunskaper inom IFRS och koncernredovisning är en förutsättning och erfarenhet från försäkrings- och/eller finansbranschen är mycket meriterande. Vi ser gärna att du arbetat i en matris- och/eller internationell organisation tidigare.

Som person är du affärsmässig och verksamhetsinriktad med kapacitet och intresse av att driva utveckling. Du motiveras av förändringsarbete och har dokumenterad erfarenhet av att ha drivit detta med goda resultat. Att skapa engagemang och motivation hos dina medarbetare är en annan av dina styrkor.

Din arbetskapacitet är hög och du behåller förmågan att göra bra prioriteringar och arbeta effektivt även i pressade situationer. Du är analytisk och strukturerad samtidigt som du är utåtriktad och en bra nätverkare. Du skapar förtroendefulla relationer och står för professionalism och hög service.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SPP med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt. Välkommen med din ansökan!

Inom SPP bryr vi oss om mer än aktuella arbetsuppgifter och personlig karriär. Som anställd i SPP får du också möjlighet att påverka världen i en mer hållbar riktning. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete härSom en del av den finansiella sektorn är SPP/Storebrand mån om att våra medarbetare har hög personlig integritet och ett etiskt förhållningssätt. Som en följd av detta kan det, med kandidatens samtycke, bli aktuellt med en bakgrundskontroll under anställningsprocessen.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

25 dec

Om företaget

SPP är en del av Storebrand, tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av pensions- & sparandelösningar för företag, organisationer och privatpersoner. Storebrandkoncernen utmärker sig bland annat genom sitt fokus på samhällsansvar och är bland de ledande i Europa inom hållbara investeringar. SPP har idag ca 450 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm.