Redovisningschef med ambitioner till Edenred, Stockholm

Edenred · Ekonomi · 29 jan

Om jobbet

Är du skicklig inom redovisning men vill utvecklas även inom andra kompetensområden? Trivs du i en roll där du har helhetsansvar över redovisning men framgent vill utveckla ditt ledarskap? För Edenreds räkning söker vi en hands-on Redovisningschef med personalansvar över en mindre grupp. Du kanske redan har personalansvar men detta kan också vara din första chefsroll där du får chansen att ha huvudansvaret över redovisningen våra två bolag Edenred och Delicard. Som Redovisningschef kommer du att ansvara över hela redovisningsflödet, utveckla rapporteringen samt driva process- och systemutveckling hos Edenred. Som Redovisningschef kommer du rapportera till CFO och arbeta i Edenreds lokaler vid Liljeholmen, Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningschef:
  • Ansvar över och operativt arbete med hela redovisningsflödet
  • Årsredovisning och deklaration
  • Personalansvar över redovisningsavdelningen
  • Kassaflödeshantering och rapportering
  • Rapportering av skatter
  • Effektivisering av ekonomiprocesser
  • Driva system- och ERP frågor som representant från ekonomi
  • Övergripande ansvar över löneadministration
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande, gärna med inriktning mot redovisning. För att kunna hantera rollen som Redovisningschef tror vi att du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning där du arbetat hands-on. Du har ansvarat för månadsbokslut och årsredovisningar men även kommit i kontakt med rapportering. Eftersom Edenreds olika produkter omsätter stora belopp är det värdefullt om du tidigare har hanterat stora volymer och transaktioner. Du är van att arbeta i system och har tidigare drivit samt agerat beställare i systemfrågor utifrån din roll som ekonom. Vi ser det som ett plus om du kommit i kontakt med löneadministration i tidigare tjänst. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas på Edenred är det viktigt att du är entusiastisk och tycker om att ta en ledande roll inom din arbetsmiljö. Du trivs på arbetsplatser där det finns en prestigelöshet bland kollegor och där du är involverad samt tar ansvar för frågor utanför ekonomiavdelningen. Som person är du drivande och vill arbeta med utveckling av arbetsflöden. Du tycker ledarskapsfrågor är motiverande, samtidigt som du fortfarande har nära till detaljerna inom exempelvis redovisning. Du tycker om att ha flera bollar i luften, samtidigt som du alltid värnar om att ha ett strukturerat arbetssätt att falla tillbaka på.

Placeringsort: Stockholm

Om Edenred

Edenred är världsledande inom förskottsbetalda tjänster och erbjuder lösningar som ökar människors välmående och prestationer.

Vi hjälper företag och skolor att på ett effektivt sätt hantera:
  • Förmåner i samband med måltider (Ticket Rikskuponger® och Ticket Elevkortet®)
  • Lösningar inom incitament och belöning (Delicard gåvokort)
Edenred är noterat på aktiebörsen NYSE Euronext Paris och är verksamt i 42 länder. Företaget har fler än 6 000 anställda, nästan 640 000 kunder inom näringsliv och offentlig sektor, 1,4 miljoner anslutna affärsidkare och 40 miljoner användare. Under 2015 genererade Edenred en volym på 17,1 miljarder Euro, varav 60 % från tillväxtmarknader.

I Sverige omsätter Edenred 100 miljoner SEK och är 65 medarbetare i fina lokaler i Liljeholmen.

Delicard är ett dotterbolag till Edenred med verksamhet på den svenska och finska marknaden. Bolaget erbjuder gåvokort med delikatesser, köksprodukter, designartiklar och middagsupplevelser. Företaget startades 1982 och har i Sverige en omsättning på cirka 40 miljoner kronor.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Edenred med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Casper Båge von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

OBS: I denna process använder vi på Meritmind ett nytt verktyg för våra ansökningar. Detta verktyg är anpassat för att ge så pass enkel och anpassad kandidatupplevelse som möjligt i samband med att du söker nytt jobb. Därför kommer du om du klickar på “Ansök här”-knappen att bli dirigerad till en ny sida. Vi hoppas inte detta ställer till med besvär för dig som ansöker. Kontakta Casper Båge von Sivers vid frågor.

Accounting manager, Senior accountant, Sr. accountant, Accountant, Accounting consultant, Accounting specialist, Head of accounting, Financial controller, Reporting controller, Accounting controller, redovisningschef, redovisningsansvarig, bolagsansvarig, redovisningsekonom, senior redovisare, ekonomiansvarig, Navision
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget