Redovisningsbyrån Q Söker en Löneadministratör

Om jobbet

Vår löneavdelning behöver nu förstärkas med ytterligare en medarbetare. Om du är en helhetstänkande lönekonsult som söker nya utmaningar - då tycker vi att du ska läsa vidare!

Tjänstebeskrivning
I rollen som lönekonsult kommer du att ingå i ett team om fyra personer, och arbeta brett med löneadministration samt personal och HR relaterade frågor. Tjänsten är en servicefokuserad roll där du har en bred kundkontaktyta. Redovisningsbyrån Q har idag cirka 200 löneuppdrag, där det är alltifrån enmansbolag till koncernbolag med ca 100-200 anställda.

Dina arbetstuppgifter kommer i huvudsak att vara att;
 • Hantera lönadministration/löneberedningsrutiner- Huvudsakligen tjänstemän (förekommer även anställda knutna till kollektivavtal). Du kommer även att arbeta med
 • Pensioner och försäkringar
 • Personalskatter och sociala avgifter
 • Arbetsintyg, HR avtal, kontakt med olika myndigheter samt övriga uppgifter relaterade till personal- och HR.
 • Upprätta/beräkna semesterskuld månatligen
Du kommer att ha en bred roll, där det på sikt kan komma att finnas möjlighet att utveckla och leda arbetsgruppen. Vi ser även att du på sikt kommer att bidra med nytänkande och effektiva sätt att förbättra processer och uppgifter runt HR-administrationen.Du välkomnas till en kompetent, positiv och driven lönegrupp som vill fortsätta utvecklas och växa tillsammans med dig. Vardagen präglas av dedikerat arbete kombinerat med hög servicegrad och glädje. Redovisningsbyrån Q sitter i ljusa och nyrenoverade lokaler på västra Kungsholmen och du kommer att bli anställd på en utvecklande arbetsplats.

mplig bakgrund
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av arbete med lön. Det är också av stor vikt att du har en god förståelse för kopplingen mellan redovisning och lön.
 • Anställningsformer och kollektivavtal, grundläggande förståelse och tolkning av kollektivavtal
 • Arbetsrättsliga lagar med tillämpning i lön, lagstiftning gällande sjukdom, föräldraledighet, semester och övriga ledigheter.
 • Löneformer och lönedelar i lag och avtal.
 • Personalskatter och grund för sociala avgifter.
 • Reseräkningar och traktamenten
 • Grundläggande förmånsrätt
 • Grundläggande ekonomikompetens med koppling till löneområdet
Vi tror även att du har någon form av utbildning eller erfarenhet relaterad till HR och personalfrågor. Du har goda kunskaper om Hogia lön och Office-paketet, främst Excel, samt kunskaper om arbetsrättsliga frågor så som kollektivavtal och anställningsformer etc.

Som person är du serviceinriktad och drivs av positiva kundupplevelser, detta eftersom du som medarbetare på Redovisningsbyrån Q är en del av en arbetsplats med entreprenöriell anda där kunden alltid är i fokus. Du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt som gör att du har lätt för att ha flera processer och ärenden igång parallellt. Du är flexibel och trivs i en roll med högt arbetstempo där du löser såväl stort som smått hos kunderna. Du ser även utvecklingspotential och nya idéer, relaterat till såväl dig själv som till organisationen, och är nyfiken på att inta en utvecklande roll i teamet. I övrigt är du - precis som dina kollegor - professionell, serviceinriktad och prestigelös.

Viktig information
SW hjälper Redovisningsbyrån Q med ovanstående rekrytering. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan utsatt datum. Ta chansen och ansök idag! Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Bergsman, 08-407 55 55
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Löner & Förmåner
Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 okt

Om företaget

SW är specialiserade på rekrytering och konsultverksamhet för tjänstemän. Våra tjänster och våra kunder finns inom ekonomi, försäkring, bank & finans, administration, försäljning, kundservice och IT, med placering i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vår affärsidé är att tillgodose företagens behov av flexibel arbetskraft och samtidigt vara en naturlig partner vid rekryteringar.