Redovisningsansvarig till AB Gullringsbo Egendomar, Stockholm

Om jobbet

Är du en person som tilltalas av långsiktighet och vill vara med och bidra i ett familjeägt och entreprenörsdrivet bolag? I familjebolagskulturen ingår att vi tar hand om våra medarbetare. Vi prioriterar utbildnings- och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare och är noga med att alla får synas. Gullringsbo Egendomar söker nu en självständig och driven redovisningsansvarig som kommer att arbeta med helheten inom redovisning och självständigt ta ansvar för moderbolagets redovisning. Du kommer att rapportera till vår Koncerncontroller och din arbetsplats är i centrala Stockholm, nära Stureplan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsansvarig:
 • Självständigt ansvara för moderbolagets redovisning samt några mindre bolag som är närstående moderbolaget.
 • Löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra, löner, avstämningar, bokslut samt årsredovisning
 • Skatt- och momsredovisning
 • Ansvara för redovisningen inom kapitalförvaltningen, transaktioner och avstämning av främst aktier, företagsobligationer och hedgefonder.
 • Månatlig uppföljning och rapportering av moderbolagets kostnader samt kvartalsvisa rapporter till styrelse
 • Upprätta månatlig likviditetsrapport för koncernen samt annan rapportering i samband med kapitalförvaltningen.
 • Handel med konst inom och utanför EU, periodisk sammanställning
 • Koncernredovisning i Excel
 • Förbättra existerande rutiner inom ekonomiavdelningen
Kvalifikationer och erfarenhet:

Du har ekonomisk eftergymnasial utbildning och en gedigen praktisk erfarenhet inom redovisning. Du är van vid att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper. Lämplig bakgrund är att du har arbetat som redovisningsansvarig på ett bolag, gärna med enklare controllinguppgifter eller att du har arbetat som redovisningskonsult. Vidare har du goda kunskaper i Excel och erfarenhet av Hogia och Visma är meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som redovisningsansvarig på AB Gullringsbo Egendomar är du en självgående person som gillar att ta ansvar för ditt arbete och samarbeta med andra. Du är flexibel, prestigelös och effektiv som person. Du ser mervärdet i ett socialt utbyte med dina kollegor på en mindre arbetsplats.

Vad kan AB Gullringsbo erbjuda dig?
 • Med entreprenörs- och familjedrivna bolag kommer den unika kultur där medarbetare behandlas och behandlar varandra som en familj. Trots sin storlek och omfattning har Gullringsbo med dotterbolag lyckats med konststycket att behålla denna familjekultur och samhörighet. Hos oss får du ta ansvar och jobba självständigt i kombination med att du får den vägledning och det stöd du önskar. Tjänsten erbjuder en bra variation av arbetsuppgifter.
 • Utöver de vanligen förekommande arbetsuppgifterna omfattar tjänsten även redovisning inom kapitalförvaltning, konst, leasing samt en del fastighetsrelaterad redovisning. Det är dock inte nödvändigt att man har tidigare erfarenhet av redovisning inom dessa områden. Moderbolagets kontor är litet med god stämning mellan arbetskamraterna och nära till skratt. Vartannat år erbjuds potentiella ledare i koncernen att genomgå vår interna utvecklingsakademi. Vårt sociala engagemang är stort med bland annat priset Årets Framtidsbyggare som delas ut varje år.
Placeringsort: Stockholm

Om AB Gullringsbo Egendomar:

AB Gullringsbo Egendomar är ett familjeägt bolag där verksamheten ska drivas långsiktigt med syfte att bevara och utveckla tillgångarna för kommande generationer.AB Gullringsbo Egendomar är moderbolaget i en koncern som äger 100 % av aktierna i fastighetsbolaget Svenska Hus AB, byggbolaget MVB Holding AB, Wangeskog Hyrcenter AB som hyr ut byggmaskiner, AB Gullringsbo Forestry som äger skog och mark Lettland, Anläggningsbolaget i Sverige AB och det interna leasingbolaget Munkbron Finans AB samt 40 % av Novi Real Estate AB som externförvaltar fastigheter. Koncernen omsätter 3 000 Mkr med ett resultat före avskrivningar men efter finansiella poster på närmare 250 Mkr per år. Räknat efter omsättning placerar sig företaget som nr 30 av alla privatägda företag i Sverige. Läs gärna mer på http://www.abgullringsbo.se/

I denna rekryteringsprocess samarbetar Gullringsbo Egendomar AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Accounting manager, Chief accountant, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, Financial consultant, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, bokslut, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, redovisningsansvarig, ekonomikonsult
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

50 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget