Redaktör med ett brinnande intresse för content marketing

Om jobbet

Vi på Smart Media Publishing Sverige AB brinner för engagerande innehåll och levererar affärsresultat med hjälp av content marketing, native advertising, storytelling och försäljning. Varje år producerar vi över 200 riktade cross-media kampanjer i Sverige, Belgien och Schweiz.

Om jobbet
Smart Media levererar en skräddarsydd lösning av distributionskanaler inom print, webb, mobil, video, events och sociala medier. Sedan starten 2007 har vi lagt en karriärgrund för många mycket framgångsrika medarbetare, både internt och externt. Nu söker vi en kommersiell redaktör med ett brinnande intresse för content marketing, sociala medier och entreprenörskap, med placering på vårt svenska kontor i Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Varje år ger Smart Media ut ett stort antal content marketing-bilagor i Sveriges största dagstidningar. Samtidigt så växer vi så det knakar digitalt med våra nischade temasajter. I din tjänst ansvarar du för det redaktionella innehållet och vägleder ett 20-tal projektledare och deras tidningsprojekt från start till mål. Arbetet innebär utbildning och planering vid projektstart, liksom coachning och guidning under resans gång med syftet att stärka projektledarnas försäljning i alla de olika content- och native-lösningar Smart Media erbjuder. Du utbildar projektledarna i content marketing och sköter kontakten med distributionskanalerna och frilansjournalister. Som redaktör ansvarar du även för korrekturläsning, rubrik- och puffsättning för print och digitalt, samt kontinuerlig uppdatering av det redaktionella innehållet på ett 15-tal hemsidor. Som kommersiell redaktör spelar du en viktig roll i arbetet med att ta vårt digitala innehåll till nästa nivå. Din roll innefattar att tillsammans med teamet och med ett ständigt utvecklingsfokus förbättra och utveckla de tekniska funktionerna, liksom ansvara för det redaktionella innehållet. Hos oss kommer du att få använda din entreprenörsanda och vilja att bygga något helt nytt tillsammans med ett team av modiga, prestigelösa och drivna kollegor

Vi erbjuder
  • En marknadsmässig lön
  • Ett spännande arbete i en expansiv miljö
  • Möjligheten till en intern karriär internationellt
Kvalifikationer
  • Universitetsutbildning inom media, journalistik och/eller marknadsföring
  • Arbetslivserfarenhet från liknande tjänst
  • Kunskaper i Wordpress och publicering på webben
Vem är du?
Som person är du strukturerad, organiserad, kommunikativ, social samt har en god känsla för det svenska språket. Du är initiativrik, kreativ och van att ta personligt ansvar. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga samt vana att jobba mot deadlines och under bitvis högt tempo. Vi ser gärna att du har erfarenhet av webbjournalistik samt arbete med kommunikation i digitala kanaler och sociala medier. Erfarenhet av arbete med digitala plattformar är meriterande, liksom erfarenhet av InDesign, Photoshop och Illustrator. En nyckel till att trivas hos oss är att du gillar en miljö där det ständigt sker nya saker och där utvecklingen hela tiden går framåt. Då tjänsten innebär många kontaktytor så ser vi att du är en social person som uppskattar samarbeten samtidigt som du har en förmåga att ta ansvar och drivs av att utveckla ditt eget område. Du besitter med andra ord ledaregenskaper, är lösningsorienterad och ser möjligheter i alla utmaningar. Är du dessutom kreativ och vågar tänka nytt så kan du passa bra in i den här rollen!

Vår kultur Smart Medias uppgift är att skapa köplust och bygga värdefulla relationer mellan våra kunder och deras målgrupper via kampanjer digitalt och i print. På Smart Media jobbar vi i en drivande miljö med utpräglad entreprenörsanda. Vår arbetsplats består av nyckeltalanger med olika bakgrund och expertis som tillför unika idéer och kompetens, vilket ständigt utvecklar vår verksamhet till att bli bättre. Vi tror på att utveckla varandras potential och har en stark sammanhållning och anordnar aktiviteter som främjar gemenskap och motivation och vår vilja att ständigt bli bättre.

Är du den vi söker?
Skicka ditt CV och en kort presentation av dig själv till Daniel Sivertsson, daniel.sivertsson@smartmediaagency.se. Märk mejlet Redaktör. Intervjuer och urval sker löpande varför vi gärna ser din ansökan omgående. Frågor besvaras av Daniel Sivertsson. Så länge annonsen ligger ute kan tjänsten sökas.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Media, Kultur & Design
Marknadsföring
Underkategori
Journalistik
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 dec

Om företaget

Smart Media Publishing Sverige AB är ett ungt och expansivt medieföretag som utvecklar, producerar och publicerar ämnesriktad information i målgruppsinriktade temabilagor. Dessa distribueras i ledande dagspress som till exempel Dagens industri, SvD, Sydsvenskan och GP. Smart Media startades 2007 och kännetecknas som en högpresterande företagskultur med en stark entreprenörsanda. Vi arbetar hårt för att vara ledande på våra utvalda marknader och för att skapa de bästa temabilagorna som hjälper våra kunder att lyckas. Smart Medias är en av de ledande aktörerna i denna snabbväxande bransch. Vi består idag utav ca 60 ambitiösa medarbetare och har i dag kontor i Stockholm, Zürich, Amsterdam och Antwerpen och kommer att vara etablerade på tio marknader vid slutet av 2015. Smart Media publicerar runt 200 temabilagor per år. 2007 omsatte vi 3,5 miljoner SEK och 2011 cirka 115 miljoner SEK, en utveckling med 3 248 %. En resa vi är mycket stolta över och som nu ska fortsätta.


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var