Redaktionsassistent med intresse för grafisk design och sociala medier

Om jobbet

Studerar du grafisk design eller marknadsföring och är ute efter ett meriterande extraarbete av administrativ karaktär med mycket kontaktytor? Är du dessutom strukturerad och tycker om att ta mycket eget ansvar? Då ska du söka tjänsten som redaktionsassistent redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för stiftelsen Konstperspektivs räkning en redaktionsassistent på deltid i genomsnitt cirka 12-18 timmar i månaden. Månaden inför tidningens utgivningsdag kan det förekomma mer arbete. Detta är ett väldigt flexibelt, långsiktigt extraarbete vid sidan av studierna där du även ha möjlighet att arbeta hemifrån. Redaktionen består idag av två medarbetare.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och stiftelsen konstperspektivs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund.

Arbetsuppgifter

Som redaktionsassistent kommer du arbeta med att stötta chefredaktören på tidningen med en variation av administrativa arbetsuppgifter. Rollen innebär mycket eget ansvar och självständigt arbete och man förväntas slutföra den arbetsuppgift man delegeras från början till slut och även ta egna initiativ under vägens gång. Vidare ansvarar du för att kontrollera så annonsmaterial är korrekt i upplösning och mått samt eventuell redigering av annonserna i Indesign och Illustrator. Dessutom förekommer även enklare underhåll av webbsidan i Wordpress samt ansvar för tidningens sociala medier.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för att konstkalendariet på webben är uppdaterat och göra i ordning det för print-upplagan
 • Ta emot annonsmaterial och kontrollera bildkvalitet och mått
 • Formge enklare annonser för print och webb
 • Koordinera mellan externa och interna parter i olika ärenden
 • Inför event se till att material finns i rätt tid och på rätt plats
 • Sköta kontakter med interna försäljare, sponsorer och tryckeri
Tjänsten passar dig som söker ett meriterande extraarbete vid sidan av dina studier av administrativ karaktär och med mycket eget ansvar samt med flera kontaktytor. Dessutom ser vi att du har ett intresse för grafisk design och sociala medier.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är student och har minst 1.5 år kvar på dina studier, förslagsvis är dina studier inriktade mot grafisk design eller marknadsföring. Vidare har du 1-2 års erfarenhet av administration och service.

Efterfrågade specifika kompetenser;
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Kunskap i Indesign, Illustrator samt Wordpress
 • Goda kunskaper i det svenska språket då du dagligen kommer använda dig av detta språk i arbetet
Det är meriterande om du har ett intresse för formgivning och publicering i digitala kanaler.

Som person är du ansvarstagande samt strukturerad och noggrann. För dig är det en självklarhet att alltid följa upp tills arbetet är i hamn. Vidare ser vi att du är effektiv i ditt arbetssätt och orädd samt att du alltid håller de deadlines som är uppsatta. För oss är det även självklart att du har lätt för att samarbeta med andra då du dagligen kommer arbeta nära chefredaktören.

Övrig information
 • Start: Mitten av november
 • Omfattning: Deltid långsiktigt vid sidan av dina studier. Cirka 4 timmar per vecka. Periodvis kan det även förekomma att man arbetar fler timmar.
 • Arbetstider: Flexibelt under kontorstider
 • Placering: Kontor i Hägersten. Man kan ofta arbeta hemifrån dock sker vissa möten och avstämningar på kontoret.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Assistent
Publicerad

32 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Konstperspektiv är en av Sveriges största renodlade konsttidskrifter. Sedan 1975 har tidningen följt vad som händer på den samtida konstscenen. Tidningen skriver för en bred, konstintresserad publik som vill ha något mer än vad livsstilsmagasinen erbjuder. Hos Konstperspektiv får konsten vara mångfald: måleri, skulptur, installation, video, foto, performance och mycket, mycket mer. Upplagan ligger idag på runt 6500 exemplar, men tidningen har ca 30 000 läsare per nummer. Konstperspektiv ger ut fyra upplagor per år.