QEHS Manager till Arla Foods

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Till Stockholm Mejeri söker vi nu en chef för mejeriets QEHS-avdelning. På Stockholm Mejeri arbetar cirka 650 personer som producerar och distribuerar närmare 350 miljoner kg mejeriprodukter per år. Grunden i verksamheten är produktion av färska mejeriprodukter som bland annat inkluderar mjölk, grädde, fil och gräddfil. Som QEHS-chef hos Arla Foods så ansvarar du för att leda kvalitets-, miljö-, arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet på mejeriet. I rollen som QEHS-chef så rapporterar du till Mejerichefen och ingår i mejeriets ledningsgrupp. Utöver detta kommer du att fungera som stöd till ett mindre mejeri i Sundsvall.

Du har ansvar för att leda, styra och utveckla arbetet inom QEHS på mejeriet både ur ett strategiskt och operativt perspektiv. Tillsammans med ditt team så har du högt fokus på att nå mejeriets mål, både på lång och kort sikt. Ditt team består av kunniga medarbetare som tillsammans jobbar i nära samverkan med andra avdelningar på mejeriet. I avdelningen ingår medarbetare på mejeriets laboratorium samt specialister inom QEHS-området.

Som QEHS Manager blir kvalitetsområdet ett av dina fokusområden där du bland annat kommer ha det övergripande ansvaret för mejeriets kvalitetsledningssystem (bla ISO 22000). Ett exempel inom miljöområdet är att du ansvarar för miljöledningssystemet (ISO 14001) och inom området för arbetsmiljö och säkerhet kommer du att säkerställa att arbetsmiljöfrågor ständigt är i fokus. Andra exempel på ansvarsområden är revisioner och beteendebaserat säkerhetsarbete (BBS). Verksamheten präglas av ständiga förbättringar och LEAN är en naturlig del av mejeriets förhållningssätt och det blir därmed också en del av din vardag.

Erfarenhet, utbildning och person

Du har en civilingenjörsexamen med inriktning på livsmedel/kemi eller motsvarande och har minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat inom QEHS-området. Då detta är en tjänst där du kommer att ha personalansvar, och dessutom kommer att ingå i ledningsgruppen, behöver du ha erfarenhet av ledarskap.

Du är en person som har en stark förmåga att leda, motivera och samordna grupper och individer. Det är naturligt för dig att ta initiativ och uppnå resultat. Du kombinerar en god affärsmässig förståelse med en gedigen kunskapsbas inom QEHS-området för att utveckla vår verksamhet. Har du dessutom erfarenhet av Lean så är det meriterande. Du är en driven och initiativrik ledare som har lätt för att samarbeta med andra. Med andra ord brinner du för kvalitet, miljö, hälsa och säkerhet och har både viljan och förmågan att driva igenom dina projekt. Du har dessutom goda kunskaper i svenska och engelska.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Arla Foods med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
Jobbfakta

Ring Åsa Nygårds, 08-120 50 424

Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 sept

Om företaget

På Arla Foods förvandlar vi mjölk till innovativa produkter och vi strävar efter att föra konsumenter världen över närmare naturen. Vi står enade och stärks av respekt för den naturliga källa som får vår verksamhet att gå runt, och vi delar också en beslutsamhet att fortsätta vår ambitiösa utveckling och tillväxt. Det blir en resa för livet - och för att lyckas arbetar vi tillsammans utifrån våra värderingar Lead, Sense & Create. Läs mer på www.arla.se