QC Analytiker inom Stability & Transfer till Cepheid

Om jobbet

Vill du ha ett jobb där du bidrar till att utveckla diagnostisk och därmed rädda fler människors liv varje dag? Har du en utbildning inom BMA eller molekylärbiologi och erfarenhet av att jobba i forskningsprojekt? Om du trivs med laborativt arbete i kombination med analys där du självständigt planerar och tar ansvar för ditt arbete är detta rollen för dig. Ansök redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Cepheids räkning en analytiker till Stability & Transfer på kvalitetskontrollavdelningen för att stärka upp teamet som idag består av 5 personer.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Cepheids önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Cepheid. Cepheids intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som QC analytiker i Stability & Transfer-teamet kommer du i huvudsak att arbeta laborativt, med stora inslag av dokumentation och analys av testresultat. Du ansvarar för att genomföra hållbarhetstester, i huvudsak med hjälp av realtids-PCR och analyserar och dokumenterar validerings- och hållbarhetsdata. Det förväntas att du trivs med rutinmässigt laborativt arbete men drivs av att jobba med häftig teknik och med produkter som verkligen gör skillnad. I din analys har du inga färdiga kriterier att utgå från vilket gör att det ställs höga krav på din analytiska förmåga.

I rollen kommer du även att jobba med hållbarhetsstudier i både små och stora projekt som löper allt från sex månader till tre år. Projekten kan innebära att testa hållbarheten i ett enzym eller testa en helt ny produkt. Vidare deltar du i validering av nya metoder och diagnostikprodukter. Då det på Cepheid är kosta ledtider är det också viktigt att du trivs med en flexibel miljö där du har förmåga att omprioritera.

Tjänsten passar dig som vill komma in på ett företag som hela tiden står under utveckling och du drivs av tanken att du genom att säkerställa god kvalitet i ditt arbete bidrar till att rädda människors liv då Cepheids tester används över hela världen, dagligen. Du trivs med ett rutinmässigt arbete men där du även får utvecklas i din analys av testresultat. Inledningsvis går du bredvid en senior kollega för att på bästa sätt komma in i dina arbetsuppgifter tills dess att du är självgående.

Vi söker dig som
  • Har en avslutad universitetsutbildning som biomedicinsk analytiker eller inom molekylärbiologi alternativt annat relevant område
  • Har något eller några års arbetslivserfarenhet inom t ex något forskningsprojekt
  • Har god praktisk erfarenhet och kunskap om laborativt arbete samt realtids-PCR
  • Behärskar både svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift då det är företagets koncernspråk samt har praktisk erfarenhet av dokumentation på engelska
  • Har god datavana och har lätt för att sätta dig in i nya system, samt erfarenhet av Excel.
Det är meriterande om du

* Har tidigare erfarenhet av GMP och därmed förstår vikten av spårbarhet och dokumentation

Som person är du ansvarstagande och strukturerad. Du är noggrann i både små och stora uppgifter och arbetar på ett metodiskt sätt. Vidare ser vi att du har en positiv och ödmjuk approach och att du är nyfiken på att lära. Stor vikt läggs vid din flexibilitet då det är viktigt att du kan omprioritera ditt arbete och trivs med det. Du värnar om dina kollegor och hjälper till där det behövs då du har en god samarbetsförmåga.

Övrig information
  • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
  • Omfattning: Heltid, måndag fredag 8.00 16.25 med möjlighet till flextid. 1,5 timme på fm och 1,5 timme på em.
  • Placering: Solna
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Cepheid är ett av världens snabbast växande företag inom molekylärdiagnostik. Företagets unika diagnostikplattform används över hela världen och gör en skillnad för patienter eftersom diagnos och val av behandling underlättas av testresultaten. Cepheid erbjuder ett brett sortiment av diagnostikprodukter inom virologi, bakteriologi och onkologi som kan möta morgondagenskrav på säker, snabb och flexibel diagnostik såväl i Västvärlden som i länder med begränsade resurser.

Globalt representeras företaget av huvudkontor i Sunnyvale, Kalifornien, sälj- och marknadskontor i bl.a Toulouse, Frankrike samt teknologi och kemicenter i Bothell, Washington. Cepheid AB, som ingår i Cepheidkoncernen, är beläget i Solna och har ett hundratal anställda inom framför allt produktion, kvalitetskontroll, forskning och utveckling.