Purchasing, Powertrain söker en driven Controller

Om jobbet

Du som vill vara med och leda en inköpsverksamhet i global miljö har här chansen att söka ett spännande jobb som controller för Purchasing Powertrain.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som controller inom vår avdelning består av att delta i arbetet med att styra och följa upp verksamheten tillsammans med avdelningschef och gruppchefer. Du kommer att arbeta verksamhetsnära med hela avdelningen och förväntas även kunna stötta i ekonomiska frågor.

Som controller ansvarar du även för att sammanställa och analysera utfall och prognoser på material- och omkostnader samt för investeringar. Du driver eller deltar i projekt som är relaterade till nämnda uppgifter och informerar och utbildar medarbetarna inom berörda arbetsområden. Du ingår i ledningsgruppen för Powertrain och är en viktig del i företagets decentraliserade ekonomistruktur och jobbar i nära samarbete med övriga controllers inom Inköp.

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom eller civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi eller har motsvarande arbetserfarenhet. Det är en fördel om du har erfarenhet av inköp och/eller controlling. Du bör ha god analytisk förmåga, kunna se samband och att dra slutsatser från komplexa underlag. Dessutom bör du vara flexibel, ha god samarbetsförmåga och lätt för att ta egna initiativ samt vara en kompetent Excel-användare. Engelska i tal och skrift är en förutsättning i vår internationella miljö.

Vi erbjuder ett attraktivt och brett arbete i en motiverad organisation. Vår målsättning är mycket hög vad gäller kvalitet och resultat. Vi söker därför dig som har egen drivkraft att utarbeta och genomföra våra gemensamma mål.

Ytterligare information

För ytterligare information kontakta Niklas Klingenberg (Senior Vice President), +46 8 553 805 60, Jessica Robertsson (Head Controller), +46 8 553 839 49, Peter Palmqvist (Head Controller), +46 8 553 513 24 eller Anna Sörefjord (nuvarande controller), +46 8 553 705 74.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Urval sker löpande under ansökningstiden.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Transport & Logistik
Underkategori
Controller
Inköp
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.