Projektutvecklingschef till Einar Mattsson Projekt AB

Om jobbet

Einar Mattsson Projekt AB (EMP) erbjuder dig ett utvecklande arbete i rollen som Projektutvecklingschef för EMP. Du ingår i EMP:s ledningsgrupp och kommer att arbeta i nära samarbete med vd och övriga bolag i koncernen.

I rollen som Projektutvecklingschef kommer du att ha totalansvar för bostadsutvecklingsprojekten inom EMP. Du leder en grupp om 6-8 projektutvecklare som har till uppgift att driva sina bostadsprojekt från idé/koncept till färdig produkt. Till sin hjälp har de stödfunktioner inom marknad, produktutformning, inköp, eftermarknad med mera. Du arbetar också med att utveckla effektiva processer och samarbetsformer med interna och externa entreprenörer. Tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen jobbar du för att uppnå målen i affärsplanen.

I det dagliga arbetet ingår att:
 • Planera för att personella resurser finns för att leda projekten
 • kontinuerligt följa respektive bostadsutvecklingsprojekt tillsammans med projektutvecklarna för att säkerställa ekonomi, kvalitet och tidplan i projekten samt att projektutvecklarna ges det stöd de behöver
 • se till att processer, rutiner och konceptbeskrivningar efterlevs
 • stötta projektutvecklarna i olika frågeställningar kring t.ex. affärsmässiga bedömningar, juridiska frågor, projekteringslösningar (byggtekniska lösningar) etcetera
 • att vid behov vara projektutvecklarnas back-up
 • arbeta för att vidareutveckla effektiva processer och samarbetsformer mellan projektutvecklargruppen och andra grupper inom EMP.
Dina egenskaper och drivkrafter
Du har en stark fastighetsekonomisk och affärsmässig ådra kombinerat med viljan och förmågan att vara en lyhörd och kommunikativ ledare. Du är bra på att engagera och entusiasmera och kan på ett kreativt sätt bryta ned problem och hitta lösningar. Du är dessutom en resultatinriktad, noggrann och kvalitetsorienterad person som gärna delar med dig av dina kunskaper till övriga i organisationen.

Det som vi tror motiverar dig är att:
 • Leda, utveckla och entusiasmera andra
 • skapa lönsamhet och göra affärer
 • samarbeta och skapa synergier
 • driva projekt utifrån ett fastighetsekonomiskt helhetsperspektiv
 • skapa kvalitet och effektivisera
Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk utbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör inom områden som samhällsbyggnad, byggnadsteknik etcetera. Du har en gedigen arbetserfarenhet och kan tidigare ha erfarenhet av roller som exempelvis projektledare, byggledare eller projektutvecklare. Vi vill också att du har dokumenterad ledarerfarenhet och god byggteknisk förståelse. Vidare är du en avancerad användare av Excel och de övriga delarna i Office-paketet.

Medarbetarna är Einar Mattssons viktigaste resurs och vi erbjuder en trivsam arbetsplats där vi bryr oss om varandra utifrån värden som engagemang, omtänksamhet och framåtanda.

Söka tjänsten
Vi kommer att börja kalla till intervjuer fortlöpande och vill gärna ha din ansökan senast den 30 september 2016. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta vår rekryteringspartner ID Entity, Ylva Ottosson på 0733-91 41 08,ylva.ottosson@id-entity.se eller Sandra Bråborg på 0708-40 74 24,sandra.braborg@id-entity.se.

Einar Mattsson-koncernen, en familjeägd bolagsgrupp, är Stockholms stads största privata ägare av hyresbostäder och bland de mest aktiva projektutvecklarna i regionen. Vår projektportfölj är fylld av nya bostadsprojekt och mer är på väg in. Fastighetsbeståndet med drygt 5000 bostäder som är kärnan i vår verksamhet växer. Våra entreprenadverksamheter inom förvaltning och bygg efterfrågas allt mer. Nu tar vi ett rejält kliv framåt och söker därför fler medarbetare till nyckelpositioner.

Vi söker nu fler medarbetare till nyckelpositioner som kan bidra i processens olika delar Bredden gör att du får utvecklas och växa i din roll eller yrkesväxla mellan olika roller när vi expanderar.

Einar Mattsson finns i flera stora stadsutvecklingsområden i Stockholmsregionen. Några exempel är Norra Djurgårdsstaden, Hagastaden, Nordvästra Kungsholmen, Barkarbystaden och Sundbyberg.

Vi är ett familjeägt bolag med ett långsiktigt perspektiv. Utöver utmanande tjänster kan vi erbjuda långsiktighet och utveckling i en entreprenöriell anda.

www.einarmattsson.se
Jobbfakta
Kontakt

Ring Ylva Ottosson, 0733-91 41 08

Publicerad

59 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 okt

Om företaget